Nieuws

  • Gemeente Zwartewaterland opent inschrijving bedrijfskavels Zevenhont Oost

    De gemeente Zwartewaterland start met de uitgifte van bedrijfskavels voor bedrijventerrein Zevenhont Oost. Bedrijven kunnen zich vanaf nu online inschrijven voor één van de beschikbare kavels. "Met deze uitbreiding willen we het lokale bedrijfsleven in onze gemeente de kans geven om zich verder te ontwikkelen", aldus wethouder Harrie Rietman.

  • Mogelijkheid voor vaccinatie nu ook in Genemuiden

    Naast de vaccinatiemogelijkheid in De Streukel in Hasselt kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland voor een boosterprik of een basisvaccinatie vanaf volgende week ook terecht in d'Overtoom in Genemuiden.

  • Wethouder Rietman langs de deuren met laatste energiebespaartassen

    Waarmee begin je bij het verduurzamen van jouw huis? Om inwoners op weg te helpen hebben de gemeente Zwartewaterland en woningbouwcorporatie Wetland Wonen zo'n 2.000 energiebespaartassen uitgedeeld. Wethouder Harrie Rietman en Marcel Timmerman, directeur/bestuurder van Wetland Wonen, hielpen met het uitreiken van de tassen.

  • Start aanleg uitritconstructie Oosterbrugstraat

    De Oosterbrugstraat in Genemuiden krijgt een uitritconstructie om de verkeersveiligheid op deze plek te verbeteren. De werkzaamheden hiervoor starten maandag 21 februari.

  • Bouwen en vooruitkijken als insteek rekenkameronderzoek Dienstverlening Zwartewaterland

    In gemeente Zwartewaterland zijn de lijnen kort: “men kent elkaar en iedereen weet elkaar indien nodig snel te vinden.” Een aanname die de rekenkamercommissie toetst in haar onderzoek naar de (digitale) dienstverlening van de gemeente Zwartewaterland’. De rekenkamercommissie kiest hierop een verkennende onderzoeksaanpak voor het verkrijgen van verbeterpunten. Het eindrapport dat is opgesteld door onderzoeksbureau Partners+Pröpper maakt inzichtelijk waar de gemeente staat op het gebied van dienstverlening. Ook biedt het aanbevelingen voor een overkoepelende en integrale visie op dienstverlening en een passende controlerende rol van de gemeenteraad.