Nieuws

  • Pubercursus 'Positief Opvoeden' start op 15 februari

    Hoe voed je je pubers positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus Positief Opvoeden die 15 februari start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen.

  • Gemeente telefonisch later bereikbaar op 31 januari

    Door omstandigheden zijn wij maandag 31 januari telefonisch bereikbaar vanaf 09.30 uur in plaats van 08.30 uur.

  • Streukeler Veste in Hasselt locatie voor (booster)prikken

    GGD IJsselland opent komende weken extra vaccinatielocaties. Eén van die locaties is de Streukeler Veste in Hasselt. Vanaf 3 februari tot in ieder geval begin maart kan iedereen in de gemeente Zwartewaterland zich daar laten vaccineren.

  • Online informatieavond ‘Zo bespaart u geld en energie. Verduurzaam uw huis!’

    De subsidies voor het verduurzamen van woningen zijn dit jaar verhoogd. Tijdens een gratis online informatieavond krijgen woningeigenaren hier dinsdag 8 februari tussen 20.00 en 21.00 uur meer informatie over. De informatieavond is een initiatief van de gemeente Zwartewaterland, DCZ en energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland.

  • Zegenvisserij 2022/2023: belangstellenden kunnen zich aanmelden

    Zegenvissen is één van de oudste bestaande vismethoden. In de binnen-, buiten- en vluchthaven en de gedeelde industriehaven Oost III van Genemuiden is maar voor één vissersbedrijf ruimte voor zegenvisserij. Via loting wordt toestemming verleend om er te mogen vissen met de zegen. Visserijbedrijven kunnen zich hiervoor uiterlijk 8 februari aanmelden.