Nieuws

  • Zwartewaterlandse Lijsttrekkersdebat op 5 maart

    Wat moet er veranderen in Zwartewaterland of juist niet? Welke plannen hebben politici met onze gemeente en waar staan ze voor? Die vragen komen op zaterdag 5 maart van 11.00 tot 12.00 uur voorbij tijdens het Zwartewaterlandse Lijsttrekkersdebat in het gemeentehuis. Publiek is welkom. Het debat is ook live te volgen via radio en internet.

  • N377 tussen Hasselt-De Lichtmis weer open voor verkeer

    De provinciale weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis is maandag rond 13.00 uur weer open gegaan voor verkeer. Eén rijstrook blijft afgesloten en met verkeerslichten wordt het verkeer langs de afzetting geleid. Zondagavond besloot de provincie de weg volledig af te sluiten vanwege regen- en stormschade. Het talud tussen hectometerpaal 6.0 en 6.5 was weggespoeld. De komende dagen wordt er gewerkt aan herstel van de schade.

  • Trekschuit wordt Malcorpshof

    Koraal Ontwikkeling (onderdeel van HEUTBOUW) gaat de Trekschuit-locatie in Hasselt herontwikkelen. Op de plek van de oude basisschool aan de Malcorpslaan komen appartementen voor cliënten van de JP van den Bent Stichting én woningen voor starters en senioren.

  • Gratis zelftests en mondkapjes voor inwoners van Zwartewaterland

    Inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen vanaf maandag gratis corona-zelftests en mondkapjes afhalen. Zij kunnen hiervoor terecht in de bibliotheken in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis en bij de balie van het gemeentehuis in Hasselt. Specifieke doelgroepen kunnen hiervoor ook terecht bij de voedselbank en het vluchtelingenwerk.

  • N377 tussen Hasselt-De Lichtmis opnieuw afgesloten voor verkeer

    De provinciale weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis is zondagavond opnieuw afgesloten voor verkeer. De weg was sinds zaterdagmiddag weer geopend nadat de provincie donderdagavond besloot de weg volledig af te sluiten vanwege stormschade.