Nieuws

  • Netwerkbijeenkomst Vitaal Ouder Worden

    Werkt u in de zorg, het sociaal domein of biedt u sportlessen of beweegactiviteiten aan en werkt u met ouderen? Dan nodigt de gemeente Zwartewaterland u uit voor de netwerkbijeenkomst Vitaal Ouder Worden op 11 juli.

  • Vanaf 17 juni Berichten over uw Buurt in uw inbox

    Bent u 25 jaar of ouder en heeft u een account in MijnOverheid? Dan krijgt u vanaf 17 juni e-mails van Overheid.nl met daarin bekendmakingen. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere aankondigingen binnen een afstand van uw woning.

  • Inloopbijeenkomst herinrichting Berkenlaan en Wilhelminaplein

    De grasvelden aan de Berkenlaan en aan het Wilhelminaplein in Zwartsluis krijgen een nieuwe inrichting. De plannen hiervoor presenteren we, samen met lokale initiatiefnemers, tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 11 juni.

  • Gemeente organiseert workshops om inwoners te helpen verduurzamen

    Veel inwoners van Zwartewaterland hebben al maatregelen genomen om hun woning te verduurzamen. Dat kan zijn door het aanschaffen van een warmtepomp, het isoleren van het dak, vloer of muur of plaatsen van HR++ glas. Toch blijkt het in de praktijk best lastig te zijn. Want wáár begin je en in welke volgorde pak je dingen aan? Daarom organiseert de gemeente op 4, 17 en 18 juni de workshop ‘Maak uw eigen verbeterplan’. In één avond leert u over de maatregelen die er zijn en bepaalt u samen de beste aanpak voor uw huis. De workshop wordt gratis aangeboden. De eerste workshop is op 4 juni in Zwartsluis. Op 17 juni is er een workshop in Hasselt en op 18 juni in Genemuiden.

  • Gemeente wil investeren in het erfgoed van Genemuiden

    Het Oude Raadhuis en het Tapijtmuseum toekomstbestendig maken en de cultuurhistorische waarde voor Genemuiden behouden. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt dan worden deze plannen gerealiseerd. Door de aankoop van het Oude Raadhuis en de financiële bijdrage voor het Tapijtmuseum krijgen beide gebouwen een nieuwe impuls en wordt de toeristische sector in de regio versterkt. Eerder werden de plannen al gepresenteerd aan de raad. In juni staat het onderwerp op de agenda van de raad.