Nieuws

  • Ouders en kinderen in Zwartewaterland in beweging tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

    De gezonde keuze normaal, makkelijk en aantrekkelijk maken. Daar zet JOGG Zwartewaterland zich voor in. Om extra aandacht te vragen voor bewegen en gezond eten houden zij deze week de Week voor de Gezonde Jeugd. Speciaal voor dit initiatief kwam danser, acteur, presentator en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp naar Hasselt en Zwartsluis om kinderen in beweging te krijgen.

  • Staatssecretaris Van Ooijen bezoekt Zwartewaterland

    Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vrijdag 7 juni een bezoek gebracht aan de gemeente Zwartewaterland. Wethouder Jan van der Poel ging met Van Ooijen in gesprek over de wijze waarop Zwartewaterland zich inzet voor het ontwikkelen van een gezonde basis voor iedereen.

  • Eerste Veteranencafé van Zwartewaterland

    Om respect en waardering te laten blijken voor de inzet van (oud-)militairen tijdens vredesmissies en in oorlogssituaties houdt de gemeente Zwartewaterland op zaterdag 22 juni 2024 het eerste Veteranencafé. Burgemeester Bilder ontvangt deze dag de veteranen. "We willen onze Zwartewaterlandse veteranen met een informele bijeenkomst de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en verhalen uit te wisselen", aldus de burgemeester.

  • Windmolens nabij Holten-Genne weer een stap dichterbij

    De provincie Overijssel stelt in haar Omgevingsverordening vast hoeveel energie er maximaal door middel van windturbines kan worden opgewekt in Overijssel. De gemeente Zwartewaterland maakt zogenoemde ‘programmeringsafspraken’ met de provincie over het maximaal aantal opgewekte Gigawattuur (GWh – een rekeneenheid waarmee je kunt uitrekenen hoeveel gigawatt aan energie per uur geproduceerd wordt). In het aangenomen raadsvoorstel stemt Zwartewaterland in met het plan om 60 GWh in de gemeente op te wekken. De gemeente heeft de kans gehad om een voorkeursgebied daarvoor aan te wijzen en dat is Holten-Genne geworden.

  • € 225.000 om netcongestie op bedrijventerreinen in Zwartewaterland aan te pakken

    De provincie Overijssel organiseert zogenaamde ‘sprintsessies’. Dit zijn bijeenkomsten die ervoor moeten zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het bestaande elektriciteitsnet, om zo netcongestie tegen te gaan. Oplossingen uit deze bijeenkomsten moeten verder worden uitgewerkt, maar daarvoor is geld nodig. De OKG (Ondernemers Kring Genemuiden) haakte in op het aanbod van de provincie, waardoor de vraag kwam of ook gemeente Zwartewaterland een bijdrage wil leveren.