Nieuws

  • Fietspad tussen Zwartsluis en Hasselt afgesloten voor herstelwerkzaamheden

    Door het langdurige hoogwater van afgelopen winter is schade ontstaan aan de berm van het fietspad langs de N331, op het deel tussen Zwartsluis en Hasselt. Daarom start de gemeente Zwartewaterland vrijdag 24 mei met herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met 5 juli en hebben gevolgen voor het fietsverkeer.

  • Vernieuwing voor sportplekken in Genemuiden en Hasselt

    Na de ingebruikname van de pumptrackbaan in Hasselt en de multifunctionele sportkooi in Zwartsluis pakt de gemeente Zwartewaterland binnenkort twee andere sportplekken aan. In Genemuiden plaatst de gemeente een voetbalkooi. Hasselt krijgt een natuurlijk voetbalveld.

  • Inloopavond over hoogbegaafdheid bij kinderen

    Voor ouders met vragen rondom hoogbegaafdheid bij kinderen wordt op woensdag 5 juni in Hasselt een inloopavond gehouden. Ook professionals en andere belangstellenden zijn welkom om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

  • Informatieavond op 10 juni over pleeg- en steunouders

    Hoe kunt u pleegouder of steunouder worden? En op welke manier draagt u daardoor bij aan de stabiliteit en veiligheid van kinderen in Zwartewaterland? Daarover gaat de informatieavond die de gemeente Zwartewaterland maandag 10 juni samen met Stichting Timon en Trias Pleegzorg houdt in het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt.

  • Boottocht voor mantelzorgers met de Jonathan

    Volgende maand wordt er een speciale boottocht georganiseerd over het Zwarte Water. Een mooie vaartocht, exclusief voor mantelzorgers om te genieten van een ontspannen dag op het water, inclusief een lunch, voor slechts 5 euro per persoon. Als mantelzorger kunt u zich aanmelden voor een van de 4 afvaarten. Dit kan tot 12 juni.