Nieuws

  • Inzameling textiel voor de Stichting Aangepast Paardrijden De Zwartendijkruiters

    Zwartewaterlanders kunnen op donderdag 15 en vrijdag 16 september textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Stichting Aangepast Paardrijden Kampen (Zwartendijkruiters). Komende maandag of dinsdag valt er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat.

  • Campagne suïcidepreventie van start in Zwartewaterland

    Gister ging de landelijke campagne voor suïcidepreventie van start. De gemeente Zwartewaterland doet ook mee. “Ieder leven dat we samen kunnen redden is er één”, zegt wethouder Jan van der Poel, die samen met adviseur suïcidepreventie van GGD IJsselland Marleen Engelbarts de aftrap verrichtte in het centrum van Genemuiden.

  • Iedere mantelzorger verdient een compliment

    De gemeente Zwartewaterland waardeert het werk van mantelzorgers en wil hen hiervoor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment. “Iedere mantelzorger verdient een compliment”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Aanvragen kan vanaf 1 september. De eerste mantelzorgcomplimenten reik ik uit op 10 november.”

  • Inventarisatie objectkenmerken woningen WOZ

    Wij starten binnenkort met controles van de objectkenmerken van de woningen. Dit is nodig voor een goede WOZ-waardebepaling.

  • Kom in actie op World Cleanup Day

    Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt sinds 2018 elk jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Gemeente Zwartewaterland en Mooi Schoon (het zwerfvuilprogramma van ROVA) ondersteunen dit initiatief van harte. Ook in actie komen tijdens de World Cleanup Day? Kijk dan snel op www.mooi-schoon.nl/wcd2022/ naar de kansen.