Nieuws

  • Enquête over nieuwe wijk Binnenveld

    Gemeente Zwartewaterland heeft een enquête ontwikkeld over Binnenveld. Inwoners kunnen via https://nl.surveymonkey.com/r/gemzwartewaterlandbinnenveld hun mening geven over het type woningen en de voorzieningen en faciliteiten die ze graag in de nieuwe wijk van Genemuiden zien.

  • Succesvolle campagne #Terugwinnaars krijgt een vervolg

    De tweede fase van de publiekscampagne #Terugwinnaars gaat komende week van start. Dan controleren ROVA en Gemeente Zwartewaterland opnieuw of de gft-containers geen vervuiling zoals luiers en plastic bevatten. “De campagne van dit voorjaar was een groot succes: we zien steeds minder vervuiling in de containers. Een prachtig resultaat voor het milieu en voor onze portemonnee”, vertelt wethouder Harrie Rietman.

  • Crowdfunding gestart voor pumptrackbaan in Hasselt

    Als het aan de initiatiefnemers ligt, heeft Hasselt volgend jaar een eigen pumptrackbaan. Om het laatste deel van de financiering rond te krijgen, zijn zij hiervoor een crowdfunding gestart. Wethouder Maarten Slingerland deed namens de gemeente Zwartewaterland een eerste donatie.

  • Online informatieavond over huis verduurzamen

    Steeds meer inwoners vragen zich af hoe ze de energiekosten in de hand kunnen houden. Dat kan door uw huis te verduurzamen. Wat de mogelijkheden en kosten zijn, hoort en ziet u op een gratis online informatieavond op woensdag 7 september van 20 tot 21 uur.

  • Training ‘Omgaan met Dementie’ voor alle inwoners van Zwartewaterland

    Hans heeft dementie en staat besluiteloos midden op een kruispunt. Je wil graag iets doen, maar wat precies? Dat leer je op de training ‘GOED omgaan met dementie’, die in september wordt gegeven in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. “Doe mee!”, zegt trainer Henny Miedema-Flierman. “Je kunt echt iets voor een ander betekenen.”