Nieuws

  • Binnenveld biedt straks plaats aan tweehonderd woningen

    Gemeente Zwartewaterland presenteerde donderdagavond een verkavelingsplan voor nieuwbouwwijk Binnenveld 1. Daar is plaats voor ongeveer tweehonderd woningen. “Dat gaat om een heel gevarieerd aanbod. Van huizen voor starters en hofwoningen voor senioren tot vrijstaande woningen, zorgwoningen en appartementen in het hogere segment”, zegt wethouder Harrie Rietman, die hoopt dat de daadwerkelijke bouw begin 2024 begint.

  • Bewoners van Binnenlanden-West kunnen gratis planten ophalen en tuintegels inleveren tijdens ‘Plant je plantje’

    Op vrijdag 23 september organiseren woningcorporatie Wetland Wonen en gemeente Zwartewaterland het evenement ‘Plant je plantje’. Bewoners uit de wijk Binnenlanden-West in Genemuiden kunnen die dag gratis planten en struiken ophalen. Halen zij tegels uit hun tuin om hier een plant in te zetten, dan kunnen zij de tuintegels die middag gratis inleveren. Met deze actie willen gemeente Zwartewaterland en Wetland Wonen de deelname aan het NK Tegelwippen stimuleren.

  • Zwartewaterland gaat tijdelijk crisisnoodopvang aan asielzoekers aanbieden

    Zwartewaterland gaat vanaf 30 september tijdelijk crisisnoodopvang verzorgen voor asielzoekers. Daarmee helpt de gemeente bij de ontlasting van het aanmeldcentrum in Ter Apel. De asielzoekers verblijven tot en met 22 november op een schip dat aanmeert in de Industriehaven in Genemuiden. Op dit moment ligt het schip met asielzoekers nog in de Prinses Margriethaven in Zwolle.

  • Zwartewaterland blijft financieel gezonde gemeente

    Zwartewaterland blijft tot 2026 een financieel gezonde gemeente. Dat blijkt uit de Meerjarenbegroting die vanavond wordt voorbesproken in de gemeenteraad. “Zoals het nu staat, sluiten we over meerdere jaren af met een sluitende begroting”, zegt wethouder financiën Maarten Slingerland. “Helaas zien we ook weer onzekerheden op ons afkomen.”

  • College ziet in Genne-Holten meeste kansen voor windmolens en zonneparken

    Het college van B en W ziet in het gebied Genne-Holten de meeste kansen voor windmolens en zonneparken. De gemeenteraad buigt zich op 15 en 22 september over die keuze. Dan bepaalt de politiek definitief welke zoekgebieden voor het grootschalig opwekken van wind- en zonne-energie de voorkeur hebben.