Nieuws

  • Doe mee aan de gft-winactie van ROVA en maak kans op mooie prijzen

    Scheid jij je afval goed? Dan maak jij kans op mooie prijzen. Doe mee met de winactie van ROVA! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een speciaal container-label aan jouw gft-container te hangen op de dag dat je container wordt geleegd.

  • Zwartewaterland goed voorzien van AED’s

    In bijna alle wijken en buurten in de gemeente Zwartewaterland is een AED (Automatische Externe Defibrillator) beschikbaar. Dit blijkt uit een plaatselijk onderzoek van de EHBO-verenigingen en uit de gegevens van Hartslagnu.nl. “Inwoners die in hun gebied nog een AED missen, kunnen zelf het initiatief nemen. De gemeente kan daarbij ondersteunen”, zegt wethouder Jan van der Poel een dag na de Dag van de Reanimatie.

  • Kersverse begroting wijzigt alweer, maar Zwartewaterland blijft financieel gezonde gemeente

    Zwartewaterland blijft tot 2026 een financieel gezonde gemeente. Dat blijkt uit de Meerjarenbegroting en de Septembercirculaire die de gemeenteraad 27 oktober behandelt. “We sluiten over meerdere jaren af met een sluitende begroting”, zegt wethouder financiën Maarten Slingerland. “Helaas zien we ook weer onzekerheden op ons afkomen. Bijvoorbeeld de energieprijzen. Net als veel inwoners heeft de gemeente last van hoge tarieven.”

  • Kindcentrum De Wijngaard ontbijt met burgemeester Bilder

    Een goed en gezond ontbijt is belangrijk voor kinderen. Om daar aandacht voor te vragen, schoof burgemeester Bilder vanochtend op het gemeentehuis samen met 24 kinderen van Kindcentrum De Wijngaard uit Zwartsluis aan tafel voor het ontbijt. 

  • Wethouders testen met rolstoel toegankelijkheid van de openbare ruimte

    Wethouders Maarten Slingerland en Jan van der Poel legden gister in Zwartsluis een ervaringsparcours af met rolstoelen. Ondertussen inventariseerde een medewerker van de gemeente obstakels. Hiervoor wordt later een plan van aanpak gemaakt om de openbare ruimte beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.