Nieuws

  • ‘Energieverbruik meer dan de helft omlaag’

    Bert en Marietje Oostindie investeerden vorig jaar september in een warmtepomp, infraroodpanelen en nieuwe zonnepanelen. Ook kozen ze voor een inductieplaat. Een ‘gasloos jaar’ verder gebruiken ze nog maar 42 procent van de energie die ze vorig jaar nodig hadden. En dat scheelt enorm in de energierekening. De komende twee zaterdagen openen ze tijdens de ‘Duurzame Huizenroute’ hun woning voor mensen die meer willen weten over hoe dat mogelijk is. Wethouder Harrie Rietman nam maandag alvast een kijkje aan de Lamoen.

  • Gemeente plaatst bladkorven voor bladafval

    Afgevallen bladeren zorgen voor overlast. Ze verstoppen rioolkolken en brengen risico’s met zich mee zoals gevaar voor slippen en uitglijden. Daarom plaatst de gemeente Zwartewaterland op verschillende locaties in de gemeente bladkorven.

  • Gemeente gaat Plantsoen Genemuiden verfraaien

    De gemeente Zwartewaterland start met nieuwe werkzaamheden aan het Plantsoen in Genemuiden. Daarmee wil de gemeente het historische karakter van het park terugbrengen. Vorig jaar werden de paden al vernieuwd. Nu krijgt het park nieuwe bomen en planten. Ook komt er meer plek voor eenden en vogels.

  • Reparaties aan asfalt in Genemuiden en Zwartsluis

    Op een aantal plaatsen in Genemuiden en Zwartsluis laat de gemeente Zwartewaterland aankomende week het asfalt herstellen. Het wegdek is hier op verschillende plekken beschadigd. Ook wordt in Zwartsluis de aansluiting afgerond van het recent aangelegde fietspad op de Veerweg met de Parallelweg.

  • Inzameling textiel voor Orange Babies

    Zwartewaterlanders kunnen op donderdag 27 oktober textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Orange Babies. Deze week valt er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat.