Nieuws

  • Zwartewaterland investeert in veilig en duurzaam verkeer

    HASSELT – Gemeente Zwartewaterland wil de komende jaren de verkeersveiligheid verder verbeteren. Ook investeert de gemeente in duurzame mobiliteit en een betere bereikbaarheid. Dat zijn de drie speerpunten in het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) waarover de gemeenteraad zich binnenkort buigt. Na vaststelling loopt het plan tot 2030.

  • Wethouder geeft startsein voor campagne Gezond Tussen d’Ooren

    Wethouder Jan van der Poel gaf vandaag in een supermarkt het startsein voor de campagne Gezond Tussen d’Ooren. “We willen hiermee bereiken dat ouders en verzorgers eerder kiezen voor gezonde tussendoortjes voor de kinderen. Zo kunnen we gezondheidsproblemen nu en in de toekomst voorkomen. Dit sluit aan bij onze aanpak van Positieve Gezondheid”, zegt de wethouder.

  • Mooie gesprekken tijdens ontbijtochtend voor ouderen uit het buitengebied

    Zo'n 120 ouderen uit het buitengebied zijn vandaag in Weidevol in Zwartsluis tijdens een ontbijtochtend met elkaar in gesprek gegaan over hun leefomgeving. Ook wethouder Jan van der Poel schoof aan voor de maaltijd. Het gezamenlijke ontbijt bracht leeftijdsgenoten uit verschillende kernen bij elkaar.

  • Schip met asielzoekers aangekomen in Genemuiden

    Een schip met 84 asielzoekers is vandaag aangekomen in Genemuiden. De boot krijgt tot en met 22 november een ligplaats in de Industriehaven. Na die datum vertrekt het schip uit de gemeente. Met deze tijdelijke huisvesting van de asielzoekers draagt Zwartewaterland bij aan de ontlasting van het aanmeldcentrum in Ter Apel.

  • Opknapbeurt voor begraafplaats De Greente

    De gemeente Zwartewaterland gaat begraafplaats De Greente in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten naar verwachting in november. Over de werkzaamheden houdt de gemeente woensdag 5 oktober van 17.00 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in ’t Olde Staduus in Genemuiden.