Nieuws

  • 1000e deelnemer webinar krijgt cheque om te verduurzamen

    De gemeente Zwartewaterland houdt sinds 2020 webinars om inwoners te helpen met het verduurzamen van hun woning. Het echtpaar Beens uit Genemuiden werd deze week de 1000e deelnemer. Om bij die mijlpaal stil te staan, ging wethouder Harrie Rietman dinsdag bij het echtpaar langs. Hij overhandigde de twee een cheque ter waarde van € 250. Daarmee kunnen ze een start maken met het verduurzamen van hun woning.

  • Sociaal Noodfonds voor huishoudens met hoge energierekening

    Huishoudens met een laag inkomen konden al gebruik maken van energietoeslag en andere gemeentelijke regelingen. Voor huishoudens die net iets meer verdienen is er nu het Sociaal Noodfonds van de gemeente. “Zo helpen we meer inwoners met een hoge energierekening”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Gemeente en inwoners investeren in leefbaarheid Hasselt

    De gemeente en inwoners investeren gezamenlijk in de leefbaarheid rond de Prinsenstraat in Hasselt. In april start de aanleg van een pumptrackbaan. Later wordt het gebied er omheen opnieuw ingericht met groen. “Bij alle plannen trekken we nauw op met de buurt”, zegt wethouder Harrie Rietman.

  • Start aanplant nieuwe bomen langs de Verkavelingsweg

    De Verkavelingsweg in Hasselt krijgt 115 nieuwe bomen. De bomen worden in maart aangeplant. Aan de Verkavelingsweg worden eerst bomen gekapt. Dit zijn bomen die zijn aangetast door de Essentaksterfte.

  • Onderzoek naar milieugevolgen van zon en wind

    Samen met andere partners in West-Overijssel werken wij aan de opwek van duurzame energie. Dit doen we in de Regionale Energiestrategie (RES). Een onderdeel daarvan is het aanwijzen van zoekgebieden voor wind- en zonneparken voor West-Overijssel. Voordat we dat doen, onderzoeken we wat de milieueffecten van deze wind- en zonneparken zijn op de omgeving.