Nieuws

  • Financiële ondersteuning bij onderhoud gemeentelijke monumenten

    Eigenaars van een gemeentelijk monument kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een financiële bijdrage van de gemeente Zwartewaterland. “Het historische karakter van onze kernen en het buitengebied is van grote meerwaarde voor bewoners en bezoekers. Daarom reserveren we elk jaar een bedrag waarmee we woningeigenaren ondersteunen bij het onderhoud van hun monumenten”, legt wethouder Harrie Rietman uit.

  • Geef je op voor basistraining ‘GOED omgaan met dementie’

    Marijke kan haar voordeur niet vinden. Wat kun jij doen? Daarover gaat de training ‘GOED omgaan met dementie’ voor alle inwoners van Zwartewaterland. “De komende jaren krijgen we allemaal te maken met dementie”, zegt wethouder Jan van der Poel. “In je familie, op straat of bij de bakker. Dan is het belangrijk dat je dementie herkent en dat je weet wat je kunt doen."

  • Aanslag gemeentelijke belastingen verstuurd

    De aanslag voor de gemeentelijke belastingen valt deze week bij u op de deurmat. Vanaf 31 januari is uw aanslagbiljet ook zichtbaar in Mijn Zwartewaterland. Daarnaast kunt u de de aanslag raadplegen via de digitale Berichtenbox van MijnOverheid.

  • Bijna 50 partijen ondertekenen Preventieakkoord

    Bijna 50 organisaties en verenigingen ondertekenden gister het Preventieakkoord van Zwartewaterland. Dat betekent dat zij zich structureel gaan inzetten voor de gezondheid en het geluk van onze inwoners. “Het is heel bijzonder dat zoveel partijen meedoen”, zei wethouder Jan van der Poel gister bij de bijeenkomst in Zwartsluis. “Dit tekent echt Zwartewaterland.”

  • Meer subsidie beschikbaar voor isoleren en verduurzamen woningen

    Goed nieuws voor woningeigenaren die hun huis beter willen isoleren of verder verduurzamen: dat is vanaf nu nog betaalbaarder. Het Rijk verruimt namelijk de mogelijkheden van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).