Nieuws

  • Zwartewaterland start met inwonerspanel

    Inwoners van 16 jaar en ouder uit de gemeente Zwartewaterland kunnen vanaf nu over diverse onderwerpen meepraten via het nieuwe inwonerspanel 'Zwartewaterland Spreekt'. Met het inwonerspanel wil de gemeente Zwartewaterland nog beter de wensen van haar inwoners in beeld krijgen.

  • Inwoners kunnen weer gratis gewipte tegels inleveren

    De gemeente Zwartewaterland helpt voor het tweede jaar op rij inwoners die meedoen aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij inwoners uit gemeenten in heel Nederland tegels verruilen voor planten. Inwoners die tegels wippen, kunnen deze tegels dit jaar op twee locaties gratis inleveren.

  • Inzameling textiel voor de CliniClowns

    Zwartewaterlanders kunnen op maandag 19 juni textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Clini Clowns. Afgelopen week viel er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat.

  • Verkeersmaatregelen bij tijdelijke in- en uitrit Zwartewaterweg

    De verbeteringen aan de Veerweg in Hasselt gaan binnenkort de tweede fase in. Voor die werkzaamheden komt er van 19 juni tot en met 21 juli een tijdelijke uitrit voor Breman op het fietspad aan de Zwartewaterweg. De gemeente Zwartewaterland zet een verkeersregelaar in om te zorgen dat fietsers en ander (vracht)verkeer elkaar veilig kan passeren.

  • Hasselter Wursten maakt van Van Stolkspark een unieke plek

    Geel, groen, rood, roze, gevlekt. Trots laat Bradley Wursten de vele verschillende purperklokjes zien die hij heeft geplant in het Van Stolkspark in Hasselt. "Hier staat de grootste privéverzameling Heuchera’s van de hele wereld", vertelt hij. Met het inwonersinitiatief heeft Wursten van het park een unieke plek gemaakt. Dat wordt nog extra bijzonder als het park straks zijn eigen unieke Van Stolksplant krijgt.