Nieuws

  • Gemeente Zwartewaterland was in 2022 weer financieel stabiel

    Zwartewaterland was ook in 2022 weer een financieel stabiele gemeente. De plus bedroeg € 4,7 miljoen. Of de gemeente die positieve lijn de komende jaren kan doortrekken, is de vraag. “Net als andere gemeenten ondervinden wij de gevolgen van maatschappelijke ontwikkelingen. Bovendien krijgen we van het Rijk geen financiële duidelijkheid”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Informatieochtend voor scootmobielgebruikers op 3 juli

    Voor inwoners met een scootmobiel houden de gemeente Zwartewaterland en Veilig Verkeer Nederland (VVN) op maandag 3 juli een informatieochtend. Tijdens deze ochtend van 10.00 tot 12.00 uur in d'Overtoom in Genemuiden kunnen inwoners ook terecht voor de verplichte jaarlijkse inspectie van hun scootmobiel. Deelname is gratis en met een lunch.

  • Extra subsidie van 10.000 euro voor Fonds Eenmalige Culturele Activiteiten

    De gemeente Zwartewaterland stelt 10.000 euro extra subsidie beschikbaar voor het Fonds Eenmalige Culturele Activiteiten (FECA). In het eerste kwartaal van 2023 was het jaarlijks beschikbare subsidiebedrag van 15.000 euro al volledig besteed aan aanvragen. Voor dit jaar komt daar nu 10.000 euro bij. Wethouder Jan van der Poel: “Het is een teken dat stichtingen en verenigingen het Fonds steeds beter weten te vinden.”

  • Gemeente geeft korting op aanschaf planten

    Om inwoners te stimuleren mee te doen aan het NK Tegelwippen start de gemeente Zwartewaterland een kortingsactie. In ruil voor gewipte tegels ontvangen inwoners maximaal € 20 korting op plantmateriaal. “Het budget dat wij hebben voor deze kortingsactie is beperkt”, benadrukt wethouder Maarten Slingerland. “Wil je meedoen? Zorg dan dat je er snel bij bent!”

  • Avond voor ouders met tieners

    Wat doe je als je kind de hele dag zit te gamen? Wat als je kind slachtoffer is van online shaming? En hoe gaan onze kinderen eigenlijk om met alle uitdagingen die op hun pad komen? De gemeente organiseert hierover op 29 juni een speciale avond voor ouders met tieners.