Nieuws

  • Raadsagenda donderdag 9 december aangepast

    De raadsagenda van donderdag 9 december is ingekort. De ‘Transitievisie Warmte’ en ‘Percentage lokaal eigendom bij het opwekken van nieuwe energie’ worden doorgeschoven naar de raadsvergadering van 13 januari, zo heeft de agendacommissie van de gemeenteraad besloten.

  • Online informatieavond ‘Zo bespaart u geld en energie. Verduurzaam uw huis!’

    Geld besparen door uw huis te verduurzamen. Daarover houden de gemeente Zwartewaterland, DCZ en energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland op dinsdag 14 december tussen 20.00 en 21.00 uur een online informatieavond. Woningeigenaren ontvangen handige tips en informatie over energie besparen, aardgasvrij wonen en verschillende financieringsregelingen. De eerste 100 aanmeldingen voor de informatieavond krijgen een energiebespaartas cadeau.

  • Nieuwe hondenuitlaatstrook aan het Westeinde

    De gemeente Zwartewaterland maakt een nieuwe hondenuitlaatstrook aan het Westeinde in Zwartsluis. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens van buurtbewoners. De werkzaamheden starten maandag 6 december en duren ongeveer een week.

  • Werkzaamheden bij kruising Het Singel en de Berkenlaan/Schoolstraat

    De provincie Overijssel voert op dinsdag 7 en woensdag 8 december 2021 reparatiewerkzaamheden uit op de provinciale weg N334 bij de kruising Het Singel en de Berkenlaan/Schoolstraat in Zwartsluis.

  • Gemeente kiest voor stimulerende rol bij opwek duurzame energie

    Het gemeentebestuur wil inwoners van Zwartewaterland laten profiteren van de opbrengsten van duurzame energie. Dat kan als de gemeente het voortouw neemt. "Met grootschalige duurzame energie vragen we iets van inwoners en bedrijven", zegt wethouder Harrie Rietman. "Wij vinden het wel zo eerlijk als zij er dan ook iets voor terugkrijgen. Daarom zeggen wij: grote wind- en zonneparken moeten zoveel mogelijk lokaal eigendom worden." Op donderdag 13 januari bespreekt de gemeenteraad van Zwartewaterland de rol van de gemeente.