Nieuws

  • Stap voor stap aardgasvrij: Transitievisie Warmte

    De gemeente Zwartewaterland streeft ernaar om in 2040 aardgasvrij te zijn. Woningen en gebouwen worden dan duurzaam verwarmd. Hoe dat moet, staat omschreven in de Transitievisie Warmte. “Stap voor stap, wijk voor wijk gaan we van het aardgas af”, zegt wethouder Harrie Rietman. “Samen met bewoners en bedrijven stellen we plannen op om huizen en bedrijfsgebouwen duurzaam te verwarmen.”

  • Burgemeester prijst bedrijven op Dag van de Ondernemer

    Drie relatief jonge ondernemers in Zwartewaterland kregen deze week een bloemetje van de gemeente. “De manier waarop zij hun bedrijf runnen in deze moeilijke coronatijd verdient grote waardering”, zegt burgemeester Eddy Bilder vandaag, tijdens de Dag van de Ondernemer.

  • Webinar Energieneutraal Verbouwen op 23 november

    Op dinsdag 23 november kunnen inwoners het webinar Energieneutraal Verbouwen volgen. Tijdens deze online bijeenkomst vertelt de energieneutraalcoach over de mogelijkheden die er zijn om de woning energiezuiniger en zelfs energieneutraal of energiepositief te maken.

  • College geeft groen licht voor markante stadsentree

    De voormalige Bodewes-locatie mag van het college van Burgemeester en wethouders worden omgebouwd tot groen bolwerk met recreatiewoningen en een haven. De gemeenteraad praat komende donderdag over het aangepaste bestemmingsplan. “Dit is een mooie kans om Hasselt een nieuwe markante stadsentree te geven en een stukje historie terug te brengen”, zegt wethouder Harrie Rietman.

  • Koolmonoxidevergiftiging, helaas actueler dan ooit

    Vandaag start de landelijke CO-campagne. Centraal daarin staat de slogan: Ventileer – Controleer – Alarmeer. Helaas zijn de gevaren van koolmonoxide (CO) weer bijna dagelijks in het nieuws. Hoge gasprijzen en het minder ventileren in huis lijken belangrijke medeveroorzakers van een vergiftiging. De landelijke veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting vragen twee weken lang aandacht voor de gevaren van de sluipmoordenaar CO.