Nieuws

  • Beleidsregels om huisvesting arbeidsmigranten beter te toetsen

    De gemeente Zwartewaterland streeft naar voldoende goede huisvesting voor buitenlandse werknemers. Om nieuwe initiatieven goed te kunnen toetsen, heeft de gemeente beleidsregels opgesteld. "Hierin staat in welke gevallen we wel en niet meewerken aan huisvesting en onder welke voorwaarden", zegt wethouder Gerrit Knol.

  • Nederland in lockdown vanaf 19 december

    Omikron verspreidt zich ook in Nederland zeer snel. Het OMT verwacht dat deze variant van het coronavirus eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. Om overbelasting van de zorg tegen te gaan en zorg zo voor iedereen toegankelijk te houden, heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.

  • Avondsluiting wordt verlengd, basisonderwijs week eerder dicht

    Het aantal coronabesmettingen is nog steeds heel hoog en er liggen nog steeds veel coronapatiënten in het ziekenhuis. Wel lijkt het er voorzichtig op dat we over deze piek van de deltavariant heen zijn. De effecten van de maatregelen en onze gezamenlijke inzet zijn dus zichtbaar.

  • Gemeente start voorbereiding overname Tag-West

    In woonwijk Tag-West in Genemuiden wordt momenteel volop gebouwd. Als de woonwijk gereed is, neemt de gemeente Zwartewaterland het onderhoud en beheer van de openbare ruimte over van ontwikkelaar Heutink. In de voorbereiding op deze overname wil de gemeente de effecten van de nieuwe wijk op de grond en het grondwater in kaart brengen.

  • Uw inzameldagen zijn bekend, kijk wat er voor u wijzigt in 2022

    Ook in 2022 komt ROVA weer langs in onze gemeente om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd worden geleegd, heeft ROVA een aantal routes voor 2022 aangepast. Hierdoor kunnen uw inzameldagen wijzigen.