Nieuws

  • Reizen naar het werk? Probeer gratis een e-bike

    In verband met corona is de oproep zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Als je toch naar je werk moet reizen, kun je nu gratis een week lang een e-bike proberen bij MijnStadsfiets in Hasselt.

  • Militaire oefening brigade Verkenningseskadron januari 2022

    Van 10 januari t/m 14 januari 2022 en van 17 januari t/m 21 januari 20222 houdt de brigade Verkenningseskadron van de Koninklijke Luchtmacht een militaire oefening. Deze oefening wordt gehouden in het gebied tussen de volgende plaatsen: Kampen-Ommen-Hoogeveen-Beilen en Steenwijk. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich bewapend bewegen door het gebied, er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

  • Uw energierekening drastisch verlagen? Doe mee met het webinar op 11 januari

    Wilt u uw energierekening drastisch verlagen? Of uw woning energieneutraal of energiepostief maken? Doe dan mee met het webinar 'Energieneutraal verbouwen' op dinsdag 11 januari. Tijdens deze online bijeenkomst vertelt een energieneutraalcoach over de verschillende maatregelen, kosten en financieringsmogelijkheden die er zijn.

  • Carbidschieten: meld het vooraf bij de gemeente

    Net als vorig jaar geldt er ook tijdens de jaarwisseling een vuurwerkverbod. En moeten we rekening houden met de coronamaatregelen. Carbidschieten mag op oudejaarsdag wel. Vooraf maakt u hiervan melding bij de gemeente.

  • Subsidie voor projecten in Olde Maten-Zwartewatersklooster

    De gemeenten Staphorst en Zwartewaterland ontvangen een gezamenlijke subsidie van € 100.000 voor het versterken van de cultuur- en natuurbeleving en het aanbod voor recreatie en toerisme in het gebied Olde Maten-Zwartewatersklooster. Het gaat om een bijdrage die de gemeenten ontvangen van de provincie Overijssel.