Nieuws

  • Zegenvisserij 2022/2023: belangstellenden kunnen zich aanmelden

    Zegenvissen is één van de oudste bestaande vismethoden. In de binnen-, buiten- en vluchthaven en de gedeelde industriehaven Oost III van Genemuiden is maar voor één vissersbedrijf ruimte voor zegenvisserij. Via loting wordt toestemming verleend om er te mogen vissen met de zegen. Visserijbedrijven kunnen zich hiervoor uiterlijk 8 februari aanmelden.

  • Werkzaamheden kruising Jan van Arkelstraat- Simondsstraat voor veilige centrumverbinding

    De kruising van de Jan van Arkelstraat met de Majoor Generaal Simondsstraat is vanaf 31 januari een week afgesloten voor alle verkeer. De gemeente roept het doorgaande gemotoriseerde verkeer op om het centrum te mijden en zo bewoners en schoolgaande kinderen de ruimte te geven.

  • Camperplaats Zwolsedijk en nieuwe oplaadplek Hotel Zwartewater beter vindbaar

    De gemeente Zwartewaterland heeft op twee nieuwe plekken toeristische bewegwijzering geplaatst. Het gaat om nieuwe borden bij de camping/camperplaats aan de Zwolsedijk 18 en de parkeerplaatsen met een elektrische oplaadpaal bij Hotel Zwartewater. Wethouder Maarten Slingerland feliciteerde de ondernemers vandaag met de nieuwe borden. “Onze bezoekers kunnen deze voorzieningen vanaf nu beter vinden”, vertelt Slingerland.

  • Plannen voor luwtezones in Zwarte Water

    Rijkswaterstaat heeft het voornemen om 5,6 kilometer luwtezones, voornamelijk stalen damwand, in het Zwarte Water te plaatsen tussen Hasselt en het Zwarte Meer. Dit is één van de maatregelen om de riviernatuur in dit gebied te herstellen en te versterken. Iedereen heeft vanaf donderdag 27 januari 6 weken de tijd om te reageren op de plannen van Rijkswaterstaat.

  • Gemeente verwacht in april groen licht van provincie voor gezonde financiën

    Zwartewaterland houdt tot en met 2025 geld over en toch geeft de provincie Overijssel code oranje aan de gemeentefinanciën. Hoe kan dat? “De provincie heeft helaas alleen de begroting en niet de toegevoegde begrotingswijziging beoordeeld. Daardoor ontstaat een onvolledig beeld. Want tot 2025 schrijven we gewoon zwarte cijfers”, zegt wethouder Maarten Slingerland.