Nieuws

  • Gemeente helpt jongeren met app op eigen benen te staan

    De gemeente Zwartewaterland gaat jongeren die 18 jaar zijn geworden, helpen om op eigen benen te staan. Daarvoor heeft de gemeente de app Kwikstart in gebruik genomen. Wethouder Maarten Slingerland reikte hiervoor de eerste felicitatiekaart uit aan Naomi van Dijk uit Genemuiden.

  • Gemeente Zwartewaterland en Wetland Wonen zetten in op meer sociale huurwoningen

    Gemeente Zwartewaterland en woningcorporatie Wetland Wonen willen de komende acht jaar tot 150 nieuwe sociale huurwoningen realiseren. Die afspraak is vandaag vastgelegd in de Prestatieafspraken Zwartewaterland 2022-2024. Deze afspraken zijn ook besproken met en ondertekend door huurdersvereniging Zwartewaterwiede.

  • Handicap geen probleem om steunouder te worden

    Veel mensen twijfelen of zij steunouder kunnen worden. “Ben ik wel geschikt? Ik heb een handicap dus dan kan het vast niet. Dat soort signalen krijgen we geregeld”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Het gaat er vooral om dat je een stabiele thuissituatie hebt en een plek in je hart. Ga gewoon het gesprek eens aan. Doe het voor de kinderen, want het kan zomaar zijn dat je heel veel voor hem of haar kunt betekenen.”

  • Nieuwe chillplek voor jongeren in Hasselt

    Bij de skatebaan in Hasselt is gisteren een nieuwe chillplek geplaatst. Daarmee is een wens van een groep jongeren in vervulling gekomen. "We zijn blij dat we hiermee een mooie en goede plek hebben waar de jongeren elkaar kunnen ontmoeten", aldus wethouder Maarten Slingerland.

  • Steunbetuiging voor Oekraïne: gemeente staat achter de bevolking

    Met ongeloof en ontzetting heeft de gemeente Zwartewaterland kennis genomen van de gebeurtenissen in Oekraïne. Terwijl wij ons opmaken voor nieuwe vrije verkiezingen over twee weken, is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Een onafhankelijk Europees land met een democratisch gekozen parlement wordt bestookt met geweren, kanonnen en raketten. “Wij veroordelen dit scherp’, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Wij staan achter de bevolking van Oekraïne die met gevaar voor eigen leven tegen deze oorlog protesteren.”