Nieuws

  • Webinar 'Hoe maak ik mijn woning energieneutraal' op 22 maart

    Heb je een uurtje tijd en wil je meer weten over het energieneutraal of energiepositief maken van jouw woning? Graag vertellen we je hier alles over tijdens de online bijeenkomst Energieneutraal Verbouwen.

  • Gemeente roept jongeren op voor jongerenraad Zwartewaterland

    De gemeente doet een oproep aan alle jongeren van 12 tot en met 16 jaar in Zwartewaterland. “Meld je aan voor de jongerenraad en praat mee over wat er gebeurt in jouw woonplaats.” Ook vraagt de gemeente aan ouders en verzorgers om hun kinderen op de hoogte te brengen van dit nieuwe initiatief. “We hopen zo dat de jongerenraad straks een mooie afspiegeling vormt van de jeugd in onze gemeente, zodat we uit alle hoeken van de samenleving input krijgen.”

  • Gemeente vraagt inwoners om lokale initiatieven voor opvang vluchtelingen te melden

    Het college van burgemeester en wethouders gaat onderzoeken in welke vorm vluchtelingen uit Oekraïne op kunnen worden gevangen in de gemeente Zwartewaterland. Daarom vraagt het college iedereen om initiatieven in de gemeente te melden. "We zijn onder de indruk van de initiatieven die nu al ontstaan vanuit de samenleving. Als gemeente willen wij een bijdrage leveren door deze initiatieven te faciliteren en coördineren", aldus burgemeester Eddy Bilder.

  • Nieuwe toeristische informatieschermen in Genemuiden

    Om inwoners en bezoekers te attenderen op toeristische informatie heeft de gemeente Zwartewaterland vijf nieuwe informatieborden geplaatst langs de invalswegen van Genemuiden. Ook zijn er twee nieuwe digitale beeldschermen geplaatst bij het TIP in het Olde Stadhuus in Genemuiden. “Het gaat hier om een bijzonder scherm. Want iedereen kan dit scherm 24 uur per dag besturen met een eigen mobiele telefoon”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

  • Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

    De gemeenten Zwartewaterland, Hattem en Steenwijkerland organiseren samen met Rova de E-waste Race. In dit leerzame project gaan scholen de strijd aan met elektronisch afval. De leerlingen zamelen hierbij elektronisch afval van inwoners in. Doel: kinderen en hun omgeving op een leuke manier bewust maken van het belang van recycling en hergebruik.