Nieuws

  • Kom op 19 maart 2022 ook in actie voor een schone straat

    Op zaterdag 19 maart 2022 is het weer Landelijke Opschoondag. Op deze dag houdt heel Nederland een grote voorjaarsschoonmaak van straten, pleinen en buurten. Iedereen gaat zo met een mooie, schone straat het voorjaar in. U doet toch ook mee?

  • Wethouder Rietman in gesprek met Franse leerlingen

    Een groep leerlingen uit Frankrijk verblijft deze week van dinsdag tot en met donderdag in Zwartsluis. Samen met het Agnieten College gaan zij aan de slag met het thema Natura 2000. Vandaag ging wethouder Harrie Rietman in gesprek met de leerlingen.

  • Nieuwe uitkijktoren in Zwartsluis haalt natuur naar binnen

    Zwartsluis grenst aan het natuurgebied De Wieden. Dat gebied is niet overal toegankelijk. Maar door de bouw van een uitkijktoren en diverse aanpassingen bij het Grote Gat willen de gemeente Zwartewaterland en stichting Fortresse dit natuurgebied toch bereikbaar maken. "De uitkijktoren geeft straks prachtige vergezichten over dit unieke stukje natuur", vertelt wethouder Gerrit Knol over de nieuwe plannen.

  • Eerste vluchtelingen welkom aan de Kamperzeedijk

    Voor vluchtelingen uit Oekraïne komt in de gemeente Zwartewaterland een noodopvang aan de Kamperzeedijk. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven bereiden deze locatie met een groot aantal vrijwilligers voor op de komst van de vluchtelingen. Naar verwachting kan de noodopvang vrijdag 18 maart in gebruik worden genomen. De Kamperzeedijk biedt dan plek aan zo’n 40 vluchtelingen. Ondertussen worden de mogelijkheden onderzocht voor uitbreiding op deze locatie.

  • Groen licht voor extra woningen en betere ontsluiting bedrijventerrein

    Als de gemeenteraad op 7 april instemt met het bestemmingsplan voor de tweede fase van Tag West komen daar tussen nu en 2030 240 woningen. De eerste woningen komen op korte termijn beschikbaar. Daarnaast is overeenstemming bereikt tussen de gemeente Zwartewaterland en Heutinkgroep/Ontwikkelingscombinatie Genemuiden over het dossier Zevenhont. Binnen die overeenkomst zijn afspraken gemaakt over onder meer de aanleg van een nieuwe infrastructuur van en naar het bedrijventerrein Zevenhont.