Nieuws

  • Gemeente gaat overgangsrecht verlenen voor huisvesting arbeidsmigranten

    Verhuurders mogen alleen nog arbeidsmigranten huisvesten als zij hiervoor het overgangsrecht hebben verkregen. De gemeente Zwartewaterland stelt verhuurders die dit overgangsrecht nog niet hebben tot 2 mei 2022 in de gelegenheid om dit aan te vragen.

  • Inwoners en bedrijven maken volop gebruik van regionale scholing- en werkprogramma’s

    Het gaat goed met de arbeidsmarkt in Zwartewaterland. Het aantal Ww-uitkeringen is op het laagste niveau sinds 2008 en ook de doorstroom naar bijstandsuitkeringen is laag. Dit komt onder meer door succesvolle scholing- en werkprogramma’s als Groei Vooruit en Upgrade Jezelf. In Zwartewaterland maakten al veel bedrijven en inwoners gebruik van deze programma’s. “Voor veel mensen begint een leven lang leren steeds gewoner te worden”, zegt wethouder Gerrit Knol.

  • SGP koerst op voortzetting huidige coalitie

    De lijsttrekkers van de zes partijen in de gemeente Zwartewaterland hebben maandagavond met elkaar gesproken over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van een nieuwe coalitie. De SGP heeft als grootste fractie het voortouw genomen voor dit gesprek.

  • Voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen

    De SGP en BGZ hebbben gisteravond bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwartewaterland extra zetels gewonnen. De SGP krijgt in de voorlopige uitslag twee extra zetels en is met 6 zetels in de voorlopige uitslag de grootste partij. BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ) komt met één extra zetel op een totaal van 4.

  • Zwartewaterland breidt opvang vluchtelingen uit

    De gemeente Zwartewaterland gaat de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne uitbreiden. Bij de opvang aan de Kamperzeedijk komen extra woonunits om meer vluchtelingen te kunnen huisvesten. Daarnaast onderzoekt het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een tweede opvanglocatie te realiseren op het bedrijventerrein in Hasselt.