Nieuws

  • Ruim 200 nieuwe woningen in Hasselt om de Weede

    Het woongebied Hasselt om de Weede wordt uitgebreid met ruim 200 woningen. De woningen zijn straks geschikt voor uiteenlopende doelgroepen waaronder (door)starters, gezinnen en senioren. Om de bouw van woningen mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt op dit moment ter inzage.

  • Gewijzigde openingstijden Rova met tweede Paasdag en Koningsdag

    Op tweede paasdag (maandag 18 april) en Koningsdag (woensdag 27 april) wijzigen de openingstijden op ROVA-locaties.

  • Binnenhaven Genemuiden op 15 april weer open

    Ligplaatshouders mogen vanaf vrijdag 15 april hun boten afmeren in de vernieuwde haven in Genemuiden. In de komende weken wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Binnenhaven.

  • Informatiebijeenkomst tijdens Week van de digitale veiligheid

    Met onder andere een informatiebijeenkomst en het Mobile Media Lab van de politie vraagt de gemeente Zwartewaterland tijdens Week Digitaal Veilig IJsselland aandacht voor bewustwording en weerbaarheid van digitale criminaliteit. Aanmelden voor de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 14 april kan vanaf nu.

  • Campagne #Terugwinnaars gestart: samen maken we van afval weer grondstof

    Inwoners van Zwartewaterland scheiden hun afval meestal goed, maar het kan beter. “We zien nog te veel rommel in het gft”, zei wethouder Harrie Rietman gisteren bij de aftrap van de aanpak #Terugwinnaars. “Dat is jammer, want vervuild gft kunnen we niet recyclen. Het wordt verbrand en dat leidt tot hogere kosten voor onze inwoners. Daarom beginnen we samen met de ROVA deze campagne.”