Nieuws

  • Ideeën over positieve gezondheid? Mail de gemeente!

    Hoe stimuleren we gezond leven, wonen en werken in Zwartewaterland? Inwoners kunnen ideeën hierover mailen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Deze oproep sluit aan op het Preventie Event, dat de gemeente onlangs organiseerde.

  • Johannes Bogerman school in Genemuiden wint E-waste Race

    De Johannes Bogermanschool in Genemuiden heeft de E-Waste Race gewonnen. De leerlingen zamelden 4113 elektrische apparaten in. Daarmee versloegen zij negen andere scholen in Zwartewaterland, Steenwijkerland en Hattem. “Een fantastische prestatie”, zei een trotse wethouder Harrie Rietman. “Maar de grootste winnaar is natuurlijk het milieu, want de materialen worden nu weer hergebruikt.”

  • Huidige coalitie gaat de onderhandelingsfase in

    De gesprekken over de vorming van een nieuwe coalitie verlopen positief. “We zien allemaal voldoende aanknopingspunten om de volgende fase in te gaan”, aldus Maarten Slingerland, die als lijstrekker van de grootste partij de gesprekken leidt.

  • Gemeente Zwartewaterland werkt kansen voor uitbreidingen Zevenhont nader uit

    De gemeente Zwartewaterland gaat de milieueffectrapportage voor de uitbreidingen van het bedrijventerrein Zevenhont in Genemuiden op enkele onderdelen nader uitwerken. Met dit besluit volgt de gemeente het vandaag uitgebrachte advies van de Commissie m.e.r. Het college van B&W wil met name duidelijk in beeld brengen welke positieve effecten de uitbreidingen heeft op het milieu. "We willen uitwerken op wat voor manier wij de kansen van deze uitbreidingen willen benutten voor de biodiversiteit en onze duurzaamheidsambities", vertelt wethouder Harrie Rietman.

  • Gemeente gaat Varkensgat verbinden met Bergingsvijver

    Om het water goed af te kunnen voeren, gaat de gemeente Zwartewaterland in Genemuiden een watergang graven. De watergang verbindt straks het Varkensgat met de Bergingsvijver. Daarmee vergroot de gemeente de waterberging in dit gebied.