Nieuws

  • SGP, CU en PvdA presenteren coalitieakkoord: 'In vertrouwen verder bouwen'

    Binnen twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Zwartewaterland een nieuw coalitieakkoord. Hiermee gaat de huidige coalitie van SGP, CU en PvdA door op de ingeslagen weg van de afgelopen vier jaar. Het motto luidt daarom: 'In vertrouwen verder bouwen'. "Samen met onze inwoners en de raad zetten we een stabiele lijn voor de toekomst uit", zegt Maarten Slingerland, die namens de grootste partij (SGP) de formatie leidde.

  • Jongerenraad van start met zeventien jongeren

    Burgemeester Eddy Bilder heeft vandaag de jongeren die deel uitmaken van de nieuwe jongerenraad succes gewenst. Dat deed hij tijdens de startbijeenkomst van de allereerste raad voor jongeren in Zwartewaterland. "Jullie hebben een mooie positie", gaf hij de aanwezige jongeren mee. "Als jullie goede ideeën hebben en je legt ze voor aan de gemeenteraad, dan gebeurt er ook echt iets mee."

  • Plannen voor vrijliggend fietspad bij de Zwolsesteeg klaar

    De Zwolsesteeg in Genemuiden krijgt een vrijliggend fietspad. De plannen hiervoor zijn klaar. De gemeente Zwartewaterland heeft de intentie om in het najaar te starten met de aanleg van het fietspad.

  • Feestelijke start bouw De nieuwe stijl van Hasselt

    Vrijdagmiddag heeft wethouder Gerrit Knol op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van het project De nieuwe stijl van Hasselt. Het project omvat 16 woningen: 12 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het karakteristieke stadje Hasselt trekt met dit project volop de aandacht van mensen van buiten de gemeente. De nieuwe bewoners proostten met elkaar op een gezonde en mooie toekomst. 

  • Herdenking gevallenen op 4 mei

    Op woensdag 4 mei worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk.