Nieuws

  • Lintjesregen 2022: negen inwoners onderscheiden

    Burgemeester E.J. Bilder heeft ter gelegenheid van de Lintjesregen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan negen inwoners van de gemeente Zwartewaterland. De versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder werden uitgereikt in een bijeenkomst om 09.15 uur en een bijeenkomst om 11.00 uur.

  • De Driehoek in Hasselt klaar voor gebruik

    Wethouder Gerrit Knol heeft vrijdag 22 april de vernieuwde weg De Driehoek in Hasselt geopend. Het asfalt heeft plaats gemaakt voor beton. Daardoor kan de onderhoudsarme weg weer jaren mee. 

  • Online informatieavond over warmtepompen

    Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp. U bespaart daarmee op uw stookkosten. Wat de mogelijkheden en kosten voor u zijn, hoort u tijdens de online informatieavond op dinsdag 10 mei van 20.00 tot 21.00 uur.

  • GGD sluit tijdelijke testlocatie in Genemuiden

    De tijdelijke testlocaties in Genemuiden en Staphorst sluiten per 27 april. “Het testbeleid is per 11 april aangepast en zelftesten is de norm geworden. Daardoor gaan we minder testen uitvoeren,” licht Bart Goldsteen (Projectleider testen GGD IJsselland) toe. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan bij één van de andere testlocaties die open blijven in regio IJsselland.

  • Wethouder Knol zet Fay en Storm in het zonnetje

    Wethouder Gerrit Knol heeft Fay en Storm Boxum gefeliciteerd met hun recente zwemprestaties. De twee zwemmers uit Zwartsluis gooiden afgelopen december hoge ogen tijdens het Nederlands kampioenschap in Eindhoven. Op het gemeentehuis ontvingen zij vandaag uit handen van wethouder Knol een presentje. "Elke sport heeft voorbeeldfiguren nodig. Wat mij betreft zijn jullie die vaandeldragers", aldus de wethouder.