Nieuws

  • Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag

    Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • Wethouders Zwartewaterland geïnstalleerd

    Tijdens de raadsvergadering van gisteravond zijn de drie wethouders voor het nieuwe college van Zwartewaterland geïnstalleerd. Maarten Slingerland (SGP) en Harrie Rietman (PvdA) keren voor een nieuwe termijn terug. Jan van der Poel (CU) treedt nieuw toe tot het college. Van der Poel vervangt Gerrit Knol die gisteren zijn laatste raadsvergadering als wethouder bijwoonde.

  • Expositie in gemeentehuis over de Veerpoort

    In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling te zien over De Veerpoort. De expositie werd maandagmiddag 9 mei officieel geopend. Wethouder Harrie Rietman overhandigde daarbij een boekje over het archeologisch onderzoek aan het Toeristisch Informatie Punt Hasselt (TIP) en de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing (HHM).

  • Gemeente Zwartewaterland zoekt eigenaar van grijze VW Passat

    De gemeente Zwartewaterland heeft op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en art. 170 van de Wegenverkeerswet gebruik gemaakt van hun bevoegdheid om een grijs-blauwe Volkswagen weg te laten slepen van het Havenplein in Genemuiden. De gemeente is op zoek naar de eigenaar van dit voertuig.

  • Informatieavond Hart van Hasselt op 16 mei

    Hart van Hasselt verzorgt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne aan de Hanzeweg in Hasselt. Op maandag 16 mei houdt Hart van Hasselt een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Hasselt. Wilt u helpen als vrijwilliger? Dan bent u welkom op deze avond.