Nieuws

  • Uitdagend sporttoestel voor het Tagbos

    Het Tagbos in Genemuiden biedt iedereen vanaf nu de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te werken aan een gezonde leefstijl. Hiervoor is woensdag 1 juni een nieuwe sportcontrainer geplaatst. De sportcontrainer in het Tagbos is gratis te gebruiken.

  • Gewijzigde afvalinzameling in verband met tweede pinksterdag

    Op tweede pinksterdag (maandag 6 juni) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • Verkoop bouwrecht voormalig Vaartweg 7

    Het college van burgemeester en wethouders biedt particulieren de mogelijkheid om een bod uit te brengen op het 'bouwrecht voor de realisatie van een woning' op een alternatieve locatie in het buitengebied van Zwartwaterland.

  • Gft-containers worden extra gecontroleerd

    ROVA gaat vanaf deze week gft-containers in Zwartewaterland extra controleren op inhoud. “Gft scheiden we al heel lang”, zegt wethouder Harrie Rietman. “In de meeste gevallen gaat dat goed. Helaas komen we ook nog wel eens vervuiling in de container tegen. Zoals luiers en plastic. Daar wordt de komende tijd extra op gecontroleerd. Let daarom goed op wat je in de container gooit.”

  • Plannen voor nieuw modern gezondheidscentrum in Hasselt

    De drie huisartsen en apotheek in Hasselt hebben plannen voor een nieuw gezamenlijk onderkomen. De plannen gaan uit van de bouw van een modern gezondheidscentrum aan de Prinsenstraat in Hasselt. Voor omwonenden wordt hiervoor binnenkort een inloopbijeenkomst gehouden.