Nieuws

  • Nieuw educatief spel voor basisscholen Zwartewaterland

    Leerlingen van basisscholen in Zwartewaterland kunnen vanaf aankomend schooljaar met een nieuw spannend en educatief bordspel kennis maken met de historie van Hasselt als middeleeuwse Hanzestad. Wethouder Jan van der Poel nam donderdag 9 juni in het Oude Stadhuis het spel ‘Hasselt en de verloren munt’ in ontvangst.

  • Fietsveiligheid in Hasselt krijgt forse impuls

    De gemeente Zwartewaterland wil de fietsveiligheid in Hasselt verbeteren. Eind juni wordt hiervoor een begin gemaakt met de fietsroute langs de parallelweg van de N331. "Met een pakket aan maatregelen pakken we in één keer de hele fietsroute aan vanaf de Vaartweg tot de Hanzeweg", vertelt wethouder Slingerland. "Dat zorgt straks voor een enorme toename van de fietsveiligheid op deze route."

  • Informatieavond over inpassing van grote zonneparken en windmolens

    Over de inpassing van grote zonneparken en windmolens in het buitengebied houden we op dinsdagavond 14 juni een informatieavond in het gemeentehuis in Hasselt. Alle geïnteresseerden zijn welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig.

  • Huishoudelijke hulp in zomer- en vakantieperiode

    De vraag naar huishoudelijke ondersteuning is in de afgelopen periode toegenomen. Dit komt onder andere doordat mensen steeds ouder worden en langer zelfstandig thuis wonen. De aanbieders van huishoudelijke ondersteuning hebben momenteel een tekort aan huishoudelijke hulpen, waardoor er een wachtlijst is. Gemeente Zwartewaterland zoekt samen met de aanbieders naar oplossingen om een wachtlijst te voorkomen of verkorten.

  • Inzameling textiel voor de Clini Clowns

    Zwartewaterlanders kunnen op woensdag 15 juni textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Clini Clowns. Komende week valt er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan ook andere vuilniszakken of plastic zakken gebruiken.