Nieuws

  • Gemeente sluit bestuursperiode financieel gezond af

    Zwartewaterland sluit de afgelopen bestuursperiode positief af. Er zijn veel verbeteringen in gang gezet en ook het laatste jaar (2021) houdt de gemeente geld over: € 2,5 miljoen. Die stabiele koers wordt de komende jaren door getrokken. “We gaan weer voor degelijk, sociaal en financieel gezond beleid”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Daarbij zijn we wel afhankelijk van de wereld om ons heen.”

  • Veranderingen markt Hasselt op 18 juni

    Vanwege de Dweildag staat Bakkerij 't Stoepje zaterdag 18 juni bij het Burgemeester Royerplein. Slager Nijboer staat op zijn reguliere plek en blijft tot 12.00 uur uur. Kaasboer Nijenhuis en groenteboer Ter Velde komen op deze dag niet naar Hasselt.

  • Nieuwe website zet gemeentelijke werkzaamheden op de kaart

    Projecten waar de gemeente Zwartewaterland op dit moment aan werkt of op een later moment mee gaat starten, zijn vanaf nu te raadplegen op de nieuwe website ‘Zwartewaterland in zicht’. De website is vandaag officieel gelanceerd. “Hiermee willen we op een laagdrempelige manier onze inwoners en bezoekers meenemen in de grote hoeveelheid werkzaamheden wij uitvoeren om de leefomgeving op peil te houden”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

  • Werkzaamheden rondom watergang in volle gang

    In opdracht van de gemeente Zwartewaterland is Bouwhuis momenteel bezig met het graven van de watergang langs de Randweg in Genemuiden. Hiermee moet de waterberging in Genemuiden worden vergroot. Binnenkort wordt een tijdelijke omleidingsweg aangelegd. Deze bypass verbindt dan de Randweg met de Nieuwe weg. 

  • Fietspad aan de Veerweg vier weken afgesloten

    We verbreden het fietspad aan de Veerweg in Genemuiden. Dit zorgt straks voor een betere verkeersveiligheid. Door de werkzaamheden is het fietspad vanaf dinsdag 7 juni ongeveer 4 weken afgesloten.