Nieuws

  • Eerste Programma Cultuureducatie voor CBS Mastenbroek

    MASTENBROEK - Jan van der Poel overhandigde maandag het eerste exemplaar van het Programma Cultuureducatie aan kinderen en leraren van CBS Mastenbroek. Dit is een gids met een breed cultuurprogramma voor basisscholen. Combinatiefunctionaris Cultuur Aletta Jansen ontwikkelde de nieuwe gids met daarin tientallen lessen, voorstellingen en bezoeken aan erfgoedinstellingen. Ook de bibliotheek draagt binnen het domein literatuur een steentje bij. 

  • Inloopbijeenkomsten over Wijkuitvoeringsplannen

    ZWARTEWATERLAND - De komende weken start de gemeente Zwartewaterland met het maken van wijkuitvoeringsplannen in een aantal wijken. Daarvoor staan een aantal inloopbijeenkomsten op de kalender. De eerste twee zijn in Dedemsvaart-Zuid en Hasselt om de Weede.

  • Bezoekers vinden beter de weg in Zwartsluis

    ZWARTSLUIS – Kernwethouder Jan van der Poel en Sluuspoort-voorzitter Egbert Knoeff onthulden donderdag een informatiebord op het centrumplein in Zwartsluis. Toeristen en bezoekers van Zwartsluis zien daarop waar ze de toeristische voorzieningen in het dorp kunnen vinden.

  • Werkgroep brengt historie van Genemuiden in beeld

    Met vier video's heeft de werkgroep Historie & Ambachten samen met de gemeente Zwartewaterland een aantal bijzondere verhalen uit de historie van Genemuiden in beeld gebracht. De video's zijn ontstaan vanuit de leefbaarheidsplannen en maken sinds kort deel uit van een mini-expositie in de petroleumkelder in Genemuiden. "Samen met de werkgroep zijn we erin geslaagd om het verhaal van Genemuiden op een boeiende en sfeervolle wijze beschikbaar te maken voor onze inwoners en onze gasten", aldus wethouder Maarten Slingerland.

  • Zwartewaterland wil bouwen voor starters en mensen met sociale binding

    De gemeenteraad buigt zich komende donderdag over de Bouwsteen Wonen. Gemeente Zwartewaterland beschrijft daarin de visie op wonen in Zwartewaterland. Belangrijke doelstelling is dat er voldoende woningen zijn voor eigen inwoners en mensen die een sociale binding hebben met de gemeente. “Bouwen van voldoende woningen is niet van de ene op de andere dag geregeld, maar we moeten nu wel de juiste stappen zetten voor de toekomst”, legt wethouder Jan van der Poel uit.