Nieuws

  • Webinar op 21 november over duurzaam wonen

    Verduurzamen van de woning is een van de beste investeringen in een tijd waarin de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Zeker met behulp van subsidies van de overheid. Gemeente Zwartewaterland organiseert op 21 november weer een webinar over dit onderwerp.

  • Nieuwe bomen voor de Verkavelingsweg in Hasselt

    De Verkavelingsweg in Hasselt krijgt deze winter 100 nieuwe bomen. De aanplant van deze bomen is nodig omdat een groot deel van de bomen die er nu staan, zijn aangetast door de Essentaksterfte.

  • Gemeente Zwartewaterland doet oproep: overweeg serieus of je pleegouder wilt worden!

    De gemeente Zwartewaterland roept inwoners van de Zwartewaterland op om serieus te overwegen om pleegouder te worden. “Landelijk zijn 3500 gezinnen nodig om alle kinderen op de wachtlijst een plekje te geven”, zegt wethouder Jan van der Poel. “De nood is dus hoog en jij kunt helpen. Bedenk daarbij dat jij het verschil voor deze kinderen kunt maken.”

  • Kernen in Zwartewaterland krijgen eigen coronaherdenkingsbank

    Elke kern in de gemeente Zwartewaterland krijgt een eigen coronaherdenkingsbank. Het ontwerp voor deze banken is klaar. De banken worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 geplaatst. "Onze inwoners krijgen hiermee een blijvende herinnering aan een voor Zwartewaterland zeer ingrijpende periode”, aldus burgemeester Eddy Bilder.

  • Gemeente koopt drie percelen aan de Havendijk

    Gemeente Zwartewaterland neemt drie stukken grond aan de Havendijk in Zwartsluis over van Rijkswaterstaat. “We zien op deze plek goede kansen voor het verminderen van de parkeerdruk in het centrum van Zwartsluis”, zegt wethouder Maarten Slingerland over de aankoop.