Nieuws

  • Zwartewaterlanders scheiden hun afval goed

    Inwoners van Zwartewaterland scheiden hun afval goed, zo blijkt ook weer uit de Grondstoffenmonitor 2021 van de ROVA. Zwartewaterlanders bieden jaarlijks 51 kilo restafval aan. Bij de gemiddelde Nederlander ligt dat aantal op 132 kilo. Wethouder Harrie Rietman is blij met de situatie in Zwartewaterland. “Meer scheiden betekent minder verbranden en dus minder betalen. Zo houden we de afvalstoffenheffing laag én sparen we het milieu.”

  • Zwartewaterland kan onvoorziene tegenvallers over 2022 goed opvangen

    Zwartewaterland wordt in 2022 geconfronteerd met een aantal mee- en tegenvallers. Dat laatst vooral vanwege onvoorziene internationale ontwikkelingen. De gemeente blijft echter financieel gezond. “Ons degelijke financiële beleid in de afgelopen jaren betaalt zich nu uit: we kunnen dit goed opvangen met de Algemene Reserve”, zegt wethouder financiën Maarten Slingerland.

  • Wethouder en jongerenraad reiken eerste mantelzorgcompliment uit

    Wethouder Jan van der Poel en twee leden van de jongerenraad reikten vandaag het eerste mantelzorgcompliment uit aan de familie Van Dalfsen uit Genemuiden. “U heeft dit heel erg verdiend”, sprak de wethouder. “We staan er misschien niet altijd bij stil, maar wat u en andere mantelzorgers vaak dagelijks doen is zo waardevol. Dat mag best eens gezegd worden.”

  • Gastlessen over levensvaardigheden voor basisscholen en Agnieten College

    Deze week is het zowel de Week van de Mediawijsheid als de Week van Respect. In Zwartewaterland laten we dat niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom bieden we de kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste twee klassen van het Agnieten College gastlessen aan die aansluiten op deze belangrijke thema’s.

  • Eerste meertalenbrochures uitgereikt op Arembergschool

    Op OBS Aremberg in Zwartsluis zijn op woensdag 9 november de eerste meertalenbrochures van Jongleren in het verkeer uitgereikt. Schoolleider Leendert Kroes nam de eerste brochures in ontvangst uit handen van wethouder Maarten Slingerland van de gemeente Zwartewaterland en Astrid van der Windt vanuit het project Jongleren in het verkeer. De leerlingenraad en verkeersouders van OBS Aremberg hadden hiervoor een speciale activiteit georganiseerd.