Nieuws

  • Crisisnoodopvang op schip in Genemuiden verlengd

    De gemeente Zwartewaterland gaat de crisisnoodopvang in de Industriehaven in Genemuiden verlengen. Dat besluit is genomen na een verzoek van de Veiligheidsregio IJsselland en na overleg met de gemeenteraad. De vrijwilligers op het schip steunen dit besluit. Daarmee wil de gemeente de huidige bewoners van het schip in de aankomende winterperiode een veilig onderkomen bieden. “Er bestaat de mogelijkheid dat deze bewoners in tenten elders in Nederland zouden moeten worden ondergebracht. Dat soort schrijnende situaties willen we voorkomen", aldus burgemeester Eddy Bilder.

  • Dag van de Ondernemer: burgemeester Bilder bezoekt bedrijven in de drie kernen

    Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Reden voor burgemeester Eddy Bilder om bezoeken te brengen aan drie bedrijven in de gemeente: Adel Polyester in Genemuiden, BijMarko in Hasselt en KisjesKokerij in Zwartsluis. “Als gemeente mogen we blij zijn met deze bedrijven”, aldus de burgemeester. “Zij zorgen voor werkgelegenheid en dragen daarmee bij aan de leefbaarheid in onze regio.”

  • Zwartewaterland kleurt groen: 2199 bomen erbij

    De natuur in Overijssel heeft er in totaal meer dan 57.000 bomen bij gekregen. In de gemeente Zwartewaterland zijn dat er maar liefst 2199. Deze bomen zijn eerder dit jaar door inwoners van de gemeente Zwartewaterland aangevraagd en worden uitgedeeld tijdens de Boomdeeldag op zaterdag 19 november.

  • Gemeente start met aanleg van fietspad Zwolsesteeg

    De gemeente Zwartewaterland start op maandag 21 november met de aanleg van het vrijliggende fietspad aan de Zwolsesteeg. De verwachting is dat het fietspad in januari 2023 gereed is. Een onderdeel van het fietspad is een fietsbrug over de Nieuwe Wetering. De werkzaamheden sluiten aan op het werk van de provincie Overijssel aan het fietspad op de N760. Dit fietspad is weer open vanaf 28 november en kan dan worden gebruikt door het fietsverkeer dat nu over de Zwolsesteeg fietst.

  • Gemeente zoekt inwoners met ideeën over gezond leven, wonen en werken

    De gemeente Zwartewaterland zoekt inwoners met ideeën. Ideeën over gezond leven, wonen en werken in Zwartewaterland. Ideeën die voor mensen echt het verschil kunnen maken. “Dat kan iets heel kleins zijn, of iets dat al verder is uitgewerkt”, zegt wethouder Jan van der Poel. “In beide gevallen bent u van harte welkom op één van de twee Inspiratiesessies Samen zijn we Zwartewaterland.”