Nieuws

  • Werkzaamheden aan de Nieuwe Wetering

    In opdracht van de gemeente Zwartewaterland gaat aannemer Schagen Infra bermbeton aanbrengen langs de rijbaan van de Nieuwe Wetering in Genemuiden. Het gaat om het gedeelte tussen de Groene steeg en de Milligersteeg aan de kant van het fietspad.

  • Voormalig burgemeester Van den Berg overleden

    Wij ontvingen het Wij ontvingen het verdrietige bericht van het overlijden van voormalig burgemeester Gerrit van den Berg.

  • Gemeente neemt openbaar gebied Tag West in Genemuiden over van ontwikkelaar OCG

    De gemeente Zwartewaterland is met Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) overeengekomen dat de gemeente het openbare gebied Tag West in Genemuiden overneemt. OCG was tot nu toe de ontwikkelaar en eigenaar van het gebied en verantwoordelijk voor de inrichting daarvan. De gemeente kan nu verder met de definitieve inrichting van de Tagweg en de Steltenberg.

  • Inzameling textiel voor de CliniClowns

    Inwoners van Zwartewaterland kunnen op maandag 17 juni weer textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de CliniClowns. Deze week valt er voor de actie een sticker op de deurmat die op een afvalzak of vuilniszak kan worden geplakt.

  • Zwartewaterland blijft financieel op positieve koers

    Traditiegetrouw maakt de gemeente Zwartewaterland halverwege het jaar de financiële balans op. Daarvoor legt het college van burgemeester en wethouders de Jaarrekening, Zomernota en Kadernota ter bespreking voor aan de gemeenteraad. Dat zijn, evenals voorgaande jaren, opnieuw positieve cijfers. Wethouder Maarten Slingerland: “We hebben onze financiële huishouding goed onder controle. Daardoor hebben we niet te maken met grote tekorten.”