Nieuws

  • Carbidschieten en vuurwerk met oud & nieuw: houd rekening met elkaar

    Vuurwerk afsteken en carbidschieten mag dit jaar in Zwartewaterland weer met oud & nieuw. Carbidschieten hoeft u vooraf niet te melden bij de gemeente. Wel zien de gemeente en politie er strenger op toe dat mensen zich aan de spelregels houden. Op die manier zorgen we er samen voor dat de jaarwisseling voor iedereen prettig en veilig verloopt.

  • Hinder en afsluiting Zwartewaterbrug Hasselt 11 januari tot en met 1 februari 2023

    In verband met werkzaamheden aan de Zwartewaterbrug bij Hasselt is er van 11 januari tot en met 1 februari 2023 hinder voor het verkeer. De brug ligt in de provinciale weg N331 (Hasselterweg) van Zwolle naar Emmeloord. Van zaterdag 14 januari tot en met zondag 29 januari is de hoofdrijbaan van de Zwartewaterbrug afgesloten voor al het verkeer. Er kan dan gebruik worden gemaakt van de brug in de parallelweg (Zwartewaterweg). Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

  • Gewijzigde openingstijden ROVA met de feestdagen

    Rondom de feestdagen zijn de openingstijden van het milieubrengstation en het Klantcontactcentrum van ROVA gewijzigd.

  • Onderhoud aan wegen in Zwartsluis door kou uitgesteld

    Vanwege de lage temperaturen stelt Schagen Infra het groot onderhoud aan drie wegen in Zwartsluis uit. Tussen 13 en 16 december stonden asfalteringswerkzaamheden op de planning voor de Grote Kranerweerd, de Conradsweg en het Oude Diep. Die gaan nu in deze week niet door.

  • Uw inzameldagen van 2023 zijn bekend

    Ook in 2023 komt ROVA weer langs in uw gemeente om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. De inzameldagen van 2023 zijn inmiddels bekend. U vindt de inzameldagen voor uw adres in de ROVA-app of op www.rova.nl/inzamelkalender.