Nieuws

  • Webinar: Naar energieneutraal met de warmtepomp

    Weten of een warmtepomp of een hybride warmtepomp mogelijk is in uw woning? Volg dan op 9 februari het webinar ‘naar energieneutraal met de warmtepomp’ van Gemeente Zwartewaterland. Een onafhankelijke energieneutraalcoach legt dan onder meer uit waarom warmtepompen geschikt zijn voor nieuwe of goed geïsoleerde woning en hybride waterpompen voor alle andere woningen.

  • Onderhoud aan De Greente start op 16 januari

    Begraafplaats De Greente in Genemuiden krijgt deze maand een opknapbeurt. Bij het onderhoud vervangt de gemeente Zwartewaterland de hagen. Verder worden de wandelpaden toegankelijker gemaakt. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bezoekers.

  • Gemeente Zwartewaterland organiseert werkevent

    Ben jij op zoek naar een veelzijdige baan waarmee je impact kan maken en waar alle ruimte wordt gegeven aan jouw ambities en ontwikkeling? Kom dan vrijdag 20 januari 2023 naar het werkevent van de gemeente Zwartewaterland. De gemeente presenteert zich op deze dag van 15.00 tot 17.30 uur als werkgever tijdens een speciaal werkevent in het gemeentehuis in Hasselt. De toegang is gratis. Ex-topsporter Herre Zonderland zorgt deze middag voor de nodige inspiratie.

  • Spectaculaire verbetering in het scheiden van GFT

    Zwartewaterlanders zijn in 2022 hun GFT veel beter gaan scheiden. Wethouder Harrie Rietman en ROVA-directeur Marco van Lente spreken van een ‘spectaculaire verbetering’. Ze plantten woensdag bij de Zwanebloem in Genemuiden een appelboom. Daarmee sluiten ze de succesvolle campagne Terugwinnaars af. Met die campagne wezen Zwartewaterland en ROVA inwoners op het belang van goede afvalscheiding.

  • Harrie Rietman gaat door als wethouder

    In de kerstvakantie heeft Harrie Rietman een belangrijke knoop doorgehakt: hij gaat door als wethouder van de gemeente Zwartewaterland. Zijn besluit komt na een tumultueuze raadsvergadering in november en een korte periode van bezinning. Hieronder leest u zijn toelichting.