Nieuws

  • Gemeente zoekt inwoners om straten te vergroenen

    De gemeente Zwartewaterland doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het NK Tegelwippen. Om opnieuw een succes van dit NK te maken, zoekt de gemeente inwoners die samen met de gemeente hun straat willen vergroenen. Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden.

  • Statushouders gaan eerder inburgeren in Zwartewaterland

    In juni opent de tijdelijke regionale opvanglocatie (ROL) in Zwolle. Hier worden statushouders gehuisvest die gelijk beginnen met het inburgeringstraject. Ook maken zij al kennis met de gemeente waar ze gaan wonen. Bijvoorbeeld met de gemeente Zwartewaterland, die meedoet met de ROL. “Dit is goed voor de statushouders én voor onze gemeente”, zegt wethouder Jan van der Poel.

  • Starterslening Zwartewaterland nu voor woningen tot 328.000 euro

    De starterslening voor starters op de woningmarkt is in Zwartewaterland vanaf nu beschikbaar voor woningen tot 328.000 euro. Tot dusver lag de maximum koopprijs op 230.000 euro. “Dat bedrag stelden we vast in mei 2020. Sindsdien zijn de prijzen van koopwoningen flink gestegen. Met deze aanpassing ondersteunen we meer jonge Zwartewaterlanders die een woning zoeken”, zegt wethouder Jan van der Poel.

  • Gemeente verspreidt menstruatieproducten voor meisjes en vrouwen in armoede

    De gemeente verspreidt menstruatieproducten voor meisjes en vrouwen die in armoede leven. Wethouder Jan van der Poel bracht gister, op internationale vrouwendag, het eerste pakketje naar OBS de Vogelaar in Genemuiden. “Het mag niet zo zijn dat je door menstruatiearmoede een les, proefwerk of examen mist”, aldus de wethouder.

  • Werkzaamheden aan fietspad Zwolsesteeg hervat

    De werkzaamheden voor de aanleg van een vrijliggend fietspad aan de Zwolsesteeg in Genemuiden worden op maandag 13 maart hervat. Die werkzaamheden begonnen al in november, maar moesten toen tijdelijk stil worden gelegd. De gemeente Zwartewaterland heeft daarna eerst de gevolgen van de werkzaamheden voor de natuur in beeld gebracht.