Nieuws

  • Oproep: denk mee over nieuwe chillplek voor jongeren Hasselt!

    De gemeente Zwartewaterland verwijdert de chillplek bij de Prinsenstraat in Hasselt. Wel moet er elders in Hasselt een nieuwe chillplek komen. “We horen van jongeren dat daaraan behoefte is”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Daarom roepen we alle inwoners van Hasselt op: denk met de jongeren mee over een geschikte plek en invulling voor een chillplek.”

  • Grof tuinafval gratis inleveren op zaterdag 25 maart

    In het voorjaar en in het najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland op een aantal zaterdagen grof tuinafval gratis inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 25 maart 2023.

  • Inwoners kunnen ontwerp kiezen voor nieuwe speeltuin Zwartsluis

    Inwoners van Zwartsluis kunnen meebeslissen over de nieuwe speeltuin die een plek krijgt bij het Grote Gat. Tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 27 maart kan iedereen stemmen op 1 van de 3 ontwerpen. De aanleg van de speeltuin is één van de plannen waarmee de gemeente Zwartewaterland het gebied rondom het Grote Gat dit jaar een impuls wil geven.

  • NK Tegelwippen van start: Zwartewaterland doet weer mee

    Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Vanaf vandaag tot en met 31 oktober 2023 gaat Zwartewaterland de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Ook in België vindt dit jaar voor het eerst een tegelwip competitie plaats. De aftrap wordt vandaag gedaan met een heus nationaal wip lied. Pak je schep, zing mee met ‘Wip Holland Wip’ en vergroen je tuin. 

  • Gemeente vervangt lantaarnpalen in Genemuiden

    Door heel Genemuiden laat de gemeente Zwartewaterland tot eind juni in totaal 440 lantaarnpalen vervangen. De gemeente doet dat op een duurzame manier. Hierdoor blijft de openbare verlichting in Genemuiden veilig. En kunnen de lantaarnpalen de komende jaren weer mee.