Nieuws

  • Opwaardering voor bedrijventerrein Kranerweerd

    De gemeente gaat het bedrijventerrein Kranerweerd in Zwartsluis opwaarderen. De Grote Kranerweerd, de eerste 200 meter van de Conradsweg en Het Oude Diep tot de jachthaven krijgen een nieuwe asfaltlaag. Daarnaast komt op de Grote Kranerweerd een fietspad. De werkzaamheden duren van 3 april tot en met 5 mei. “Met deze werkzaamheden geven het bedrijventerrein een impuls”, aldus wethouder Maarten Slingerland.

  • Schorsing omgevingsvergunning premixenfabriek in Hasselt opgeheven

    De voorzieningenrechter heeft de schorsing van de omgevingsvergunning voor het oprichten van een premixenfabriek aan de Gildenweg in Hasselt opgeheven. Dit betekent dat de omgevingsvergunning in werking is getreden en dat de vergunninghouder mag bouwen.

  • Gemeente is blij met zwerfafvalrapers

    Vorige week dinsdag was er een bijeenkomst voor de vrijwillige zwerfafvalrapers in het gemeentehuis van Zwartewaterland. Wethouder Harrie Rietman bedankte de 15 vrijwilligers voor hun inzet. “Nu het voorjaar langzaam op gang komt, willen we graag met z’n allen naar buiten. Dat doen we natuurlijk het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Als gemeente maken we de buitenruimte al schoon, maar we kunnen niet overal zijn. Daarom zijn we superblij met deze mensen. Ze zijn een voorbeeld voor anderen.”

  • Nieuwe riolering voor Berkenlaan in Zwartsluis

    De gemeente Zwartewaterland gaat aan de slag met de riolering in de Berkenlaan. Die werkzaamheden brengen overlast met zich mee voor de bereikbaarheid van deze en omliggende straten. Tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 27 maart geeft de gemeente meer uitleg over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

  • Gemeente Zwartewaterland zet het licht uit

    Over de hele wereld doen mensen op zaterdag 25 maart tijdens WWF-Earth Hour 1 uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Ook de gemeente Zwartewaterland doet dit jaar mee aan deze wereldwijde symbolische actie.