Nieuws

  • Nieuw dek voor Sluisbrug bij afronding werkzaamheden aan kade

    De Sluisbrug in Hasselt krijgt volgende week een nieuw brugdek. Vanwege deze werkzaamheden is de brug van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni afgesloten voor (vaar)verkeer. De plaatsing van het brugdek markeert de afsluiting van omvangrijke werkzaamheden voor het behoud van het historisch karakter in dit deel van Hasselt.

  • Inwoners steken handen uit de mouwen tijdens NK Tegelwippen

    Tijdens het NK Tegelwippen in 2023 heeft de gemeente Zwartewaterland samen met buurtbewoners drie straten vergroend. Die initiatieven zorgden voor een enorm succes en veel gewipte tegels. Daarom krijgen die straatacties een vervolg. Dit jaar steekt de gemeente samen met bewoners van twee straten uit Zwartsluis en twee straten uit Hasselt de handen uit de mouwen voor een minder versteende leefomgeving.

  • Herinrichting Hoogstraat gaat volgende fase in

    De Hoogstraat in Hasselt krijgt een nieuwe inrichting. De straat wordt veiliger en er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook komen er bankjes en groen. Het ontwerp voor de Hoogstraat is klaar. Daarmee gaat de herinrichting van deze straat de volgende fase in.

  • Kampioenschap pannavoetbal deze zomer in Zwartewaterland

    Deze zomer strijden jongeren in Zwartewaterland voor het eerst om de titel Panna Champion 2024. Het nieuwe Zwartewaterlandse voetbalkampioenschap is een initiatief van het jongerenwerk van Zwartewaterland. Jongeren van 8 tot en met 20 jaar kunnen meedoen aan het toernooi.

  • Voormalig burgemeester Van den Berg overleden

    Wij ontvingen het Wij ontvingen het verdrietige bericht van het overlijden van voormalig burgemeester Gerrit van den Berg.