Nieuws

  • Gratis grof tuinafval inleveren op zaterdag 15 april

    Ieder voorjaar kunt u op drie zaterdagen gratis uw grof tuinafval inleveren. De laatste mogelijkheid hiervoor is zaterdag 15 april.

  • Kavelverkoop Hasselt Om de Weede binnenkort van start

    Wilt u landelijk wonen tussen weide en water? Aan de noordoostkant van Hasselt ligt de ruime nieuwe woonwijk ‘Om de Weede’ grenzend aan het natuur-, vaar- en recreatiegebied van de kop van Overijssel. Binnenkort start de verkoop van 31 kavels in deze nieuwste, groene woonomgeving. Op 19 april is er een informatiemarkt, een dag later start de inschrijving.

  • Gewijzigde afvalinzameling met tweede paasdag

    Op tweede paasdag (maandag 10 april) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • Gemeente start Participatieregeling voor alle inwoners met een laag inkomen

    De gemeente heeft een nieuwe regeling voor inwoners met een laag inkomen: de Participatieregeling. De regeling komt in de plaats van het Kindpakket. “De gemeente betaalt dan mee aan bijvoorbeeld sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten voor kinderen, jongeren én volwassenen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Herkenbare verkeerssituaties in nieuwe online Verkeersquiz

    Hoe goed is uw kennis van lokale verkeerssituaties? Dat kunt u testen in de nieuwe Verkeersquiz van de gemeente Zwartewaterland en Veilig Verkeer Nederland. Wethouder Maarten Slingerland lanceerde de quiz met verkeerssituaties in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis donderdagochtend 30 maart bij het Taalpunt in de bibliotheek in Hasselt. Slingerland: "Als gemeente vinden we verkeersveiligheid belangrijk. Daar draagt deze quiz aan bij.”