Nieuws

  • Zwartewaterland kiest voor positieve leefomgeving voor jongeren

    De gemeente wil met ouders, scholen, verenigingen en vrienden een positieve en beschermende leefomgeving voor jongeren maken. Hiervoor is de zogenaamde IJslandse methode zeer geschikt. “We willen een duurzame omslag maken naar een gezondere leefstijl voor jongeren”, zegt wethouder Jan van der Poel.

  • Werkzaamheden begraafplaats De Greente afgerond

    Met de aanleg van nieuwe betonnen paden is de toegankelijkheid van begraafplaats De Greente in Genemuiden verbeterd. De opknapbeurt van de begraafplaats is onlangs afgerond. Wethouder Maarten Slingerland liet zich door begraafplaatsbeheerder Bernard Selles bijpraten over de verbeteringen aan de begraafplaats. "Er is hier veel en goed werk verzet. Daarover ontvangen we veel positieve reacties", concludeerde Slingerland tevreden.

  • Centrale speelplaats voor Genemuiden krijgt vorm

    In het bijzijn van wethouder Maarten Slingerland zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de aanleg van een nieuwe speelplek in het Tagbos in Genemuiden. Volgende week worden de toestellen geplaatst. Slingerland: "Vorig jaar vroegen we onze inwoners hun wensen en ideeën te delen. De uitkomsten daarvan vormen de basis van de keuzes die wij hebben gemaakt voor de nieuwe sport- en speelvoorziening in het Tagbos."

  • Gemeente aan de slag met eenrichtingsverkeer voor Hoogstraat

    Om de leefbaarheid in de binnenstad van Hasselt te verbeteren, wil de gemeente Zwartewaterland de Hoogstraat inrichten als een straat voor eenrichtingsverkeer. De aanleg van de parallelweg langs de N331 als extra ontsluiting voor het centrum biedt volgens de gemeente de kans om nu de keuze voor de rijrichting te maken. Hiervoor neemt de gemeente in mei een verkeersbesluit. Inwoners kunnen tot uiterlijk 19 april reageren op de voorgestelde rijrichting.

  • Koraal Vastgoed en gemeente Zwartewaterland sluiten koopovereenkomst

    Op dinsdag 4 april 2023 zijn door de gemeente Zwartewaterland en Koraal Ontwikkeling de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de verkoop van de gronden voor de realisatie van appartementencomplex De Parkwachter. De start van de bouw is nog onder voorbehoud van de uitspraak van de bestuursrechter.