Nieuws

  • Gemeentelijke erepenning voor Henk Beens

    Burgemeester Eddy Bilder heeft zaterdag 22 april het gemeentelijke waarderingsteken uitgereikt aan Henk Beens. De 81-jarige inwoner uit Genemuiden ontvangt de erepenning voor zijn uitzonderlijke inzet voor de Zwartewaterlandse samenleving. De uitreiking viond plaats in het Tapijtmuseum in Genemuiden.

  • Workshop erfvergroening : mooi én nuttig voor mens en dier

    Wilt u graag uw erf of landgoed vergroenen en kunt u daar wel hulp bij gebruiken? Kom dan op vrijdag 28 april tijdens de Groene Karavaan naar de workshop Erfvergroening in de Veldschuur. U doet er ideeën op, maakt een schetsontwerp en krijgt uitleg over subsidies. Ook kunt u een afspraak maken met een ecoloog voor een gratis advies aan huis.

  • Groene Zaai Karavaan komt op 22 april naar Zwartsluis

    Tijdens de Nationale Zaaidag komt de Groene Zaai Karavaan op 22 april naar Zwartsluis. Om 15.30 uur wordt het veld aan de Beatrixstraat bezaaid. Wethouder Jan van der Poel strooit het eerste zakje uit. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor bestuivende insecten. Volgens Van der Poel is dat hard nodig. "Het gaat niet goed met de insecten. Daarom helpen wij ze met dit Zaai Festijn een handje door inheemse bloemen te zaaien."

  • Bewoners saneren samen hun astbestdaken

    Op vrijdag 14 april 2023 hebben garageboxeigenaren aan de Gennerstraat in Hasselt samen hun asbestdaken gesaneerd. Hierbij kregen ze ondersteuning van de gemeente Zwartewaterland. De groep van 20 bewoners startte om 8.00 uur met saneren. Anderhalf uur later lagen alle asbestplaten in de container en konden de witte pakken weer uit. Door dit project is er in de gemeente weer 240 m2 asbest minder.

  • Gewijzigde afvalinzameling met Koningsdag

    Op Koningsdag (donderdag 27 april) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.