Nieuws

  • Bedrijven in Zwartewaterland gezocht voor onderzoek laadinfra!

    Wilt u bijdragen aan de elektrificatie van de logistiek op uw bedrijventerrein? Doe mee aan het onderzoek laadinfra! In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel brengt marktonderzoeksbureau Panteia in kaart wat de behoefte is aan laadinfrastructuur voor bestelwagens en vrachtwagens op ruim 600 bedrijventerreinen in de regio.

  • Werkzaamheden Veerweg in Hasselt gaan van start

    Vanaf maandag 8 mei gaan de werkzaamheden aan de Veerweg in Hasselt van start. Hiermee komt er meer parkeergelegenheid bij het zwembad en wordt de toegangsweg naar Breman verbreed. In de laatste fase na de zomervakantie wordt ook de aansluiting van de Veerweg naar de Zwartewaterweg aangepakt. Met deze herinrichting wil de gemeente de veiligheid op de Veerweg verbeteren en de bereikbaarheid naar ondernemers vergroten.

  • Herdenking gevallenen op 4 mei

    Op donderdag 4 mei worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk.

  • Start reiniging kolken op 1 mei

    ROVA start op maandag 1 mei met het reinigen van de kolken (putten) in onze gemeente. De kolken zorgen voor de waterafvoer tijdens hevige regenval.

  • Zes inwoners Koninklijk onderscheiden bij Lintjesregen

    Zes inwoners van de gemeente Zwartewaterland ontvingen op woensdag 26 april tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bilder. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.