Nieuws

  • Op zoek naar werk? Kom kennismaken op de banenmarkt!

    In heel veel sectoren is heel veel werk. De vraag naar mensen die van aanpakken weten en de handen uit de mouwen willen steken is enorm. Er zijn veel vacatures waarvoor geen specifieke opleiding of ervaring wordt gevraagd.

  • Gemeente Zwartewaterland zoekt Energieklussers

    Sinds eind 2022 werkt de gemeente Zwartewaterland met Energiecoaches. Zij geven advies aan inwoners over gedrag en maatregelen die ze kunnen toepassen om hun huis te verduurzamen en de energierekening te verlagen. Voor het uitvoeren van kleine, praktische klussen gaat de gemeente nu ook een team van Energieklussers in het leven roepen.

  • Seinen voor bouw appartementencomplex De Parkwachter op groen

    Eind maart heeft de rechtbank Overijssel de beroepschriften van drie bewoners van De Ruif in Hasselt in een openbare hoorzitting behandeld. Deze waren gericht tegen de bouw van het appartementencomplex in het plan Om de Weede. De bezwaren zijn ongegrond verklaard. Dat betekent dat de ontwikkelaar kan starten met de bouw van de 17 appartementen.

  • Gewijzigde afvalinzameling met tweede pinksterdag

    Op tweede pinksterdag (maandag 29 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • Commissaris van de Koning bezoekt Zwartewaterland

    Commissaris van de Koning Andries Heidema bracht gisteren een bezoek aan de gemeente Zwartewaterland. Hij sprak hier met burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en met vertegenwoordigers van scholen en opvanglocaties voor Oekraïners.