Nieuws

  • Extra tijdelijke weg als omleidingsroute voor Tagweg

    Tussen de Prikker en Taghof in Genemuiden komt een tijdelijke weg. Die moet ervoor zorgen dat verkeer tijdens de afsluiting van de Tagweg op twee manieren de wijk in en uit kan rijden. De weg gaat woensdag 31 mei open. Met deze maatregel komt de gemeente Zwartewaterland de bewoners van de wijk tegemoet en wordt de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden aan de Tagweg verbeterd.

  • Nieuw woningbouwplan ‘Binnenveld’ in Genemuiden

    De behoefte aan nieuwe woningen in Genemuiden is groot. Met ‘Binnenveld’ aan de rand van Genemuiden ligt er een plan klaar voor 243 woningen. Wethouder Harrie Rietman is enthousiast: “Met dit nieuwbouwplan kan de gemeente Zwartewaterland een deel van de woonbehoefte van starters, senioren en gezinnen in Genemuiden vervullen. Ook is er ruimte voor zorginitiatieven.” Het plan is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject. “Veel inwoners hebben meegedacht over dit plan, ik verwacht dat we hierdoor kunnen rekenen op enthousiasme vanuit de samenleving.”

  • Geurroute brengt wethouder en vrijwilligers TIP terug in de tijd

    Onder leiding van historicus Girbe Buis liepen wethouder Harrie Rietman en 5 vrijwilligers van het Toeristisch Informatiepunt (TIP) vorige week de geurwandeling in Hasselt. Het is de tweede geurroute van Nederland. Harrie Rietman ruikt  aan een geurzakje: “Bijzonder dat bepaalde geuren meteen herinneringen ophalen. Geur kan je echt terugbrengen in de tijd.”

  • Hasselt zoekt vrijwillige havenmeesters

    Heet u straks bij de passantenhaven in Hasselt bezoekers welkom? We zoeken nieuwe vrijwillige havenmeesters. Als havenmeester levert u een belangrijke bijdrage aan het toeristisch seizoen. Meld u nu aan bij de gemeente Zwartewaterland.

  • Omleidingen door werkzaamheden aan de Tagweg

    In Genemuiden wordt gewerkt aan de weg. Hierdoor is de Tagweg de komende periode afgesloten. Voor het verkeer is een omleiding ingesteld.